Foto: F64

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika Tokijas olimpisko spēļu finālā nav spējusi sasniegt labāku rezultātu, jo traucējis ekipējums, kas liedzis rādīt labāku sniegumu.

Palameika finālsacensībās ieņēma 11. vietu, neiekļūstot starp astoņām labākajām, kas izdarīja vēl trīs metienus. Sacensības Palameika atklāja ar metienu aptuveni 57 metru robežās, taču viņa bija neapmierināta ar šo rezultātu un pārkāpa pāri sektora līnijai. Ar otro metienu viņa sasniedza 54,30 metrus, šo rezultātu saglabājot, bet trešajā piegājienā viņa uzrādīja savu labāko metienu – 58,70 metri.

"Jutos slikti. Fiziski traucēja jostas. Nejutos labi. Mans ekipējums traucēja. Nevarēju atbrīvoties, viss ķermenis tāds kā savilkts. Rādīju arī trenerim, ka augša vienkārši ir saspringumā. Nevarēju metienu garumu izjust, kā tas izdevās blakus stadionā iesildoties. Tur man bija brīvāka sajūta, jo metu ar vienu jostu, bet sacensībās bija divas. Atnācām uz stadionu un kaut kā bija slikti," savu nekomfortablo situāciju skaidroja Palameika.

Viņa nav domājusi ņemt nost jostas, jo tās ir nepieciešamas mugurai kā balsts. "Šaubījos, kā rīkoties. Priecājos, ka izdzīvoju un nekas vairs netraucē. Nebija laba sajūta. Centos pēc iespējas labāk izdarīt metienus."

Runājot par neizskaidrojamo pārkāpumu jau pirmajā mēģinājumā, Palameika bilst, ka metiens nav bijis labs. Savukārt otrajā mēģinājumā, kas bijis vēl sliktāks, speciāli nav pārkāpusi līniju, jo vajadzējis nodrošināties ar rezultātu.

"Kopumā par spēlēm ir labs iespaids. Vēlāk pārdzīvošu, ka visu nerealizēju, bet jāsamierinās ar situāciju, ka tā vienmēr nav tāda, kā tu iedomājies. Sports ir nežēlīgs. Visi gribam sportot, bet visi nevaram būt čempioni. Mēs gribam būt pēc iespējas labāki. Uz šo olimpiādi atbraucu ar lielu prieku, mēģināju sevi apliecināt pēc iespējas labāk," sacīja Palameika, piebilstot, ka visām sportistēm, kas netika labāko astotniekā, nav bijuši tie labākie metieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!