Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmo reizi 32 gadu laikā paralimpisko spēļu atklāšanā nepiedalīsies Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents, jo Tomass Bahs ir spiests izlaist 2016. gada Riodežaneiro spēļu atklāšanas ceremoniju, ziņo ārzemju mediji.

SOK prezidentam spēļu atklāšanas dienā ir jāpiedalās bēru ceremonijā, izvadot bijušo Vācijas Federatīvās republikas prezidentu Valteru Šēlu, vēsta portāls "insidethegames.biz".

"Mums ir ļoti žēl, ka SOK prezidents Bahs nevar apmeklēt atklāšanu, kā tas bija iepriekš paredzēts," saka Riodežaneiro spēļu komunikāciju direktors Mario Andrada. "Mēs saprotam, ka tie ir neparedzēti apstākļi, kas liek viņam palikt Eiropā."

Oficiālais SOK pārstāvis paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā būs SOK loceklis no Dienvidāfrikas Republikas Sems Ramsamijs, kurš pārstāv invalīdu sportu SOK.

Kopš 1984. gada visi SOK prezidenti ir apmeklējuši paralimpisko spēļu atklāšanu.

Mediji izvirza versiju, ka SOK prezidenta nedošanās uz paralimpisko spēļu atklāšanu atspoguļo attiecību saspīlēšanos starp SOK un Starptautisko Paralimpisko komiteju (IPC). Kā zināms, IPC atšķirībā no SOK lēma par pilnīgu Krievijas diskvalifikāciju, liedzot visai šīs valsts delegācijai startēt Rio paralimpiādē. SOK lēmumu par Krievijas sportistu pielaišanu vai nepielaišanu Rio olimpiskajām spēlēm uzticēja attiecīgo sporta veidu federācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!