Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs sestdien ieņēma piekto vietu pirms noslēdzošās sprinta disciplīnas, bet Tokijas olimpiskās spēles noslēdza 14. pozīcijā. Olimpisko spēļu debitants bija pēdējais Latvijas delegācijas pārstāvis.

Modernās pieccīņas meistars Pāvels Švecovs pierādīja savas spējas savās kroņa disciplīnās paukošanā un peldēšanā, pirms starta sprintā atrodoties piektajā vietā kopvērtējumā. Taču sportistam ļoti spraigajā konkurencē nesanāca noturēt vietu sacensību augšgalā, olimpisko spēļu debiju noslēdzot 14. pozīcijā. Sprinta disciplīnā viņš 36 sportistu konkurencē uzrādīja 26. labāko laiku

Par olimpisko čempionu ar jaunu olimpisko rekordu 1482 punktiem kļuva Lielbritānijas sportists Džozefs Čūngs, otro vietu ieņēma Ēģiptes pārstāvis Ahmeds Elgendi, kurš pakāpās no 13. pozīcijas un tieši sprinta disciplīnā bija otrs ātrākais, bet goda pjedestālu noslēdza Dienvidkorejas sportists Džuns Vungti.

Sacensības sākās ceturtdien, kad Švecovs paukošanas disciplīnā ieņēma dalītu septīto vietu. Latvijas sportists uzvarēja 22 no 35 dueļiem.

Sestdien tika aizvadītas atlikušās disciplīnas. Vispirms peldēšanas sacensībās Latvijas sportists uzrādīja desmito labāko laiku (1:59,83), par ko saņēma 311 punktus. Šajā disciplīnā Švecovs pēc punktiem ieņēma dalītu devīto vietu ar pasaules ranga līderi Adamu Maroši (Ungārija).

Tam sekoja paukošanas papildu kārta, kurā sportisti aizvadīja cīņas, sākot ar pēdējās vietās palikušajiem modernās pieccīņas meistariem. Švecovs svinēja uzvaras dueļos pret ukraini Pavlo Timoščenko un Janu Kufu, tādējādi apsteidzot čehu kopvērtējumā un izvirzoties jau sestajā vietā.

Savukārt jāšanas sporta konkūra disciplīnā Švecovs ar zirgu "Up to You" nogāza divas barjeras, kā arī par sekundi atpalika no vēlamā laika, ļoti blīvā konkurencē atzīmējoties ar 16. vietu un 285 punktiem.

Tas viņam ļāva pirms starta sprinta disciplīnā ar 830 punktiem ieņemt piekto vietu. Latvijas sportistu jāšanas sportā apdzina trešajā vietā esošais čehs Jans Kufs (838 punkti) un Dienvidkorejas sportists Džuns Vungti (831 punkts), bet Švecovs apsteidza tobrīd sestajā vietā esošo Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvi Aleksandru Lifanovu (829 punkti) un uz 16. pozīciju nokritušo lietuvieti Justinu Kinderi, kurš ar zirgu "I'm on Top" pāris reizes apstājās tieši pirms barjeras.

26 gadus vecais Pāvels Švecovs olimpiskajās spēlēs startē, pateicoties vietai pasaules rangā. Ceļazīmes nodrošināšanas brīdī sportists olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā ierindojās 37. pozīcijā, bet pasaules rangā viņš šobrīd atrodas 27. vietā.

Sportists, kurš Tokijas spēlēm kvalificējās šogad, 28. martā pirmo reizi uzvarēja Pasaules kausa posmā. Triumfu Budapeštā viņam daļēji nodrošināja pašam sportistam tīkamā paukošanas disciplīna, kurā viņš toreiz ierindojās dalītā pirmajā pozīcijā. Gan paukošana, gan peldēšana uzskatāmas par Švecova kroņa disciplīnām. Pasaules kausa posmā Budapeštā sportists sprinta disciplīnā uzrādīja vien 26. labāko laiku.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību tekstu tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!