Foto: F64

Latvijas biatlonists Edgars Mise ceturtdien Čehijā Pasaules kausa biatlonā posmā desmit kilometru sprintā izcīnīja 42. vietu, bet izlases līderis Andrejs Rastorgujevs ierindojās tikai 59. vietā.

Uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatlonists Jūhanness Tīngness Bē, kurš abās šaušanās bija nekļūdīgs un finišu sasniedza pēc 22 minūtēm un 39,6 sekundēm. Viņš arī bija ātrākais piecās iepriekšējās Pasaules kausa sprinta sacensībās šosezon, kā arī triumfēja šajā disciplīnā pasaules čempionātā.

Otro vietu ieņēma viņa brālis Tarjei Bē. Viņš arī abās ugunslīnijās šāva nekļūdīgi, taču finišēja par 30 sekundēm vēlāk nekā Jūhanness Tīngness Bē.

Labāko trijnieku noslēdza vēl viens norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, kurš reizi kļūdījās stāvus šaušanā un uzvarētājam piekāpās minūti un 15,2 sekundes.

Vislabāk no trim Latvijas biatlonistiem veicās Misem, kurš sašāva visus desmit mērķus un ierindojās 42.vietā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 49,4 sekundes. Šī pozīcija viņam ir karjeras labākais rezultāts. Iepriekšējais bija sprinta sacensībās šajā sezonā Antholcā izcīnītā 47.vieta.

Iedzīšanai, kas notiks sestdien, ar izcīnīto 59. vietu kvalificējās arī Rastorgujevs, kurš trīs reizes kļūdījās šaušanā guļus un divreiz šaušanā stāvus. Viņš no Bē atpalika trīs minūtes un 22,9 sekundes.

Aleksandrs Patrijuks netrāpīja pusei no desmit mērķiem, četras reizes lodēm garām mērķiem lidojot šaušanā stāvus. Viņš ieņēma 86. vietu 96 sportistu konkurencē un uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 36,4 sekundes.

Jūhanness Tīngness Bē ar 540 punktiem ir līderis sprinta vērtējumā, jau nodrošinot Pasaules kausu šajā vērtējumā. Otrais ar 330 punktiem ir Sturla Holms Lēgreids, kurš ceturtdien nestartēja, un trešais ar 253 punktiem - Zviedrijas biatlonists Martins Ponsiluoma.

Rastorgujevs ar 86 punktiem ierindojas 23.vietā.

Arī visu disciplīnu vērtējumā ar 1229 punktiem līderis ir J.T.Bē. Ar 920 punktiem viņam seko Lēgreids, bet Kristiansens ar 648 punktiem ir trešais.

Rastorgujevs ar 176 punktiem ierindojas 29.pozīcijā.

Piektdien tiks aizvadītas 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm, sestdien gan sievietes, gan vīrieši sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien Pasaules kausa posms noslēgsies ar jaukto pāru stafeti un jaukto komandu stafeti.

Nākamnedēļ pirmspēdējais Pasaules kausa posms paredzēts Estešundā, Zviedrijā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms no 13. līdz 19.martam norisināsies Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!