Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu biatlona izlase piektdien izcīnīja 18.vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās 4x7,5 kilometru stafetē.

Latvijas kvartets Edgars Piksons, Artūrs Koļesņikovs, Krišjānis Meirāns un Rolands Pužulis astoņās šaušanās izmantoja 14 rezerves patronas un slēpoja vienu soda apli.

Pēc pirmās šaušanas Piksons spēja atrasties pat piektajā vietā, tomēr visu sacensību otro pusi Latvijas izlase atradās ap 18.vietu, ko arī finišā ieņēma. Piksons un Koļesņikovs izmantoja pa trim rezerves patronām, Pužulis nesašāva četrus mērķus, bet Meirāns savās Pasaules kausa debijas sacensībās izmantoja četras rezerves patronas un arī veica vienu soda apli.

Šajā posmā nepiedalās šīs sezonas Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš gatavojas nākamajām sacensībām.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Krievijas komanda ar Alekseju Volkovu, Jevgēņiju Garaničevu, Antonu Šipuļinu un Dmitriju Mališko sastāvā, kuri astoņās šaušanās izmantoja 12 rezerves patronas.

Uzvarētājiem 8,4 sekundes zaudēja Norvēģijas komanda, bet par 39,3 sekundēm atpalika trešo vietu ieņēmusī Vācija.

Vienā aplī iekļāvās vien pirmās 15 komandas, bet Latvija tāpēc pēc pēdējās šaušanas tika noņemta no distances.

Vīriešu konkurencē uz starta devās 23 komandas.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar Ukrainas sieviešu izlases uzvaru 4x6 kilometru stafetes sacensībās, bet sestdien un svētdien tiks aizvadītas sprinta un iedzīšanas individuālie mači.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!