Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks ceturtdien Itālijā Pasaules kausā biatlonā 20 kilometru individuālajā distancē ieņēma 81.vietu, Slotiņš ierindojās 92.pozīcijā, bet Edgars Mise finišēja 96.vietā.

Ar uzvaru Pasaules kausa septīto posmu iesāka Krievijas biatlonists Antons Babikovs, kurš šāva nekļūdīgi un finišēja 49 minūtēs un 46,8 sekundēs.

Otro vietu ar pieļautām divām kļūdām pēdējā šaušanā izcīnīja norvēģis Tarjeijs Bē, no uzvarētāja atpaliekot 9,7 sekundes, savukārt pirmo reizi karjerā uz goda pjedestāla individuālajā distancē kāpa uzvarētāja tautietis Saids Halili, kurš garām šāva tikai vienu reizi trešajā šaušanā, tomēr finišā bija par 48,5 sekundēm lēnāks nekā Babikovs.

Patrijuks kļūdījās pa vienai reizi pirmajā un pēdējā šaušanā, bet pa divām reizēm pārējās divās šaušanās, un piekāpās uzvarētājam deviņas minūtes un 13,8 sekundes.

Tikmēr Slotiņš pieļāva pa divām kļūdām visās šaušanās izņemot otro, finišā piekāpjoties Babikovam desmit minūtes un desmit sekundes.

Savukārt Mise jau pirmajā šaušanā kļūdījās četras reizes, bet pēc tam vēl vienu reizi aizšāva garām trešajā, kā rezultātā no ātrākā finiša laika atpalika 11 minūtes un septiņas sekundes.

Šīs bija sezonas otrās un noslēdzošās sacensības individuālajā distancē, un pie Mazā kristāla globusa par uzvaru kopvērtējumā individuālajā distancē tika Tarjeijs Bē, kurš abās aizvadītajās sacensībās izcīnīja otro vietu.

Piektdien 15 kilometru individuālajā distancē sacentīsies sievietes. Sestdien vispirms būs masu starts vīriešiem, kam sekos sieviešu komandu stafete, savukārt svētdien komandu stafeti aizvadīs vīrieši, pēc kā masu starta sacensības būs sievietēm.

Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!