Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien, 13. decembrī, Oberhofas trasē Vācijā ieņēma 12. vietu 10 kilometru sprintā, kas ir viņa labākais rezultāts šajā sezonā.

Rastorgujevs šosezon Pasaules kausā nav tik sekmīgs, tikai divas reizes iekļūstot TOP 30, bet tagad pirmo reizi iekļuvis starp 20 labākajiem. Visticamāk, ka sezonas labākais rezultāts ļaus Rastorgujevam kvalificēties Oberhofas posmā paredzētajai 15 kilometru distancei ar kopējo startu, kurā startē kopvērtējuma 30 labākie biatlonisti.

Turklāt tas ir Rastorgujeva labākais rezultāts kopš 2019. gada marta, kad viņš masu starta sacensībās ierindojās 11. vietā.

Rastorgujevs savu vienīgo kļūdu šaušanā pieļāva šaušanā guļus, bet šaušanā stāvus pēc tam bija nekļūdīgs. Pēc pirmās šautuves viņš bija 29. vietā, bet pēc otrās pakāpās uz septīto pozīciju. Atlikušajā distances daļā Rastorgujevs nebija tik ātrs, nenosargājot sev vietu labāko desmitniekā, bet tomēr sasniedzot sezonas labāko rezultātu – 12. vietu.

Vēl no Latvijas sportistiem 87. vietu ieņēma Aleksandrs Patrijuks, bet Edgars Mise bija 94. vietā.

Par sprinta sacensību uzvarētāju kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderis norvēģis Johannes Tinjess Bē, kurš šaušanā bija precīzs un par 12,4 sekundēm apsteidza savu tautieti Sturmu Holmu Legreidu, kurš arī šaušanā aizvēra visus desmit mērķus. Trešais bija vācietis Arnds Peifers, kurš arī sašāva visus desmit mērķus un uzvarētājam zaudēja 27,9 sekundes.

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja 53,3 sekundes, bet no labāko desmitnieka viņu šķīra nepilnas sešas sekundes. Patrijuks šaušanā kļūdījās divas reizes (0+2), bet uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 46,7 sekundes. Mise katrā šaušanā pieļāva pa vienai kļūdai, no līdera atpaliekot par četrām minūtēm un 30,9 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!