Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Siguldā ieradās un tās trasi novērtēja Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) komisija, kas neoficiāli izteicās, ka trase jau tagad ir gatava aizvadīt Pasaules kausa posmu skeletonā, atklājis trases direktors Dainis Dukurs.

Pirms nepilnām divām nedēļām Siguldas trasē veiksmīgi tika aizvadīts pasaules čempionāts kamaniņu sportā, bet pēc tam izskanēja informācija, ka drīzumā tur varētu notikt arī Pasaules kausa posms skeletonā un sieviešu bobslejā.

"Pagājušajā nedēļā paraugdemonstrējumos veicām braucienus, bet komisija izdarīja savu darbu," stāstīja Dukurs. "Kad uzrakstīs protokolus un atsūtīs mums, zināsim precīzāku informāciju, taču lielos vilcienos pārrunājām, ka sacensības skeletonā varētu tikt novadītas jau tagad."

"Lai aizvadītu skeletona sacensības, pilnīgi nekas nav jāmaina. Tās var notikt kaut vai šodien," skaidroja Dukurs, uzsverot, ka Siguldas trasē jau iepriekš ir norisinājušās starptautiskas sacensības skeletonā. "Mums ir tikai mazliet jāatsvaidzina atmiņa."

Dukurs pauda, ka Pasaules kausa posmu skeletonā varētu aizvadīt jau nākamajā sezonā. Taču kopā ar sacensībām skeletonā ir vēlme rīkot arī sacīkstes sieviešu bobslejā.

"Piektajā stāvā ir jāpaplašina laukums, lai tajā varētu izveidot jaunu bobu parku, kurā ietilptu ap 30 braucamrīkiem," atzina trases direktors, minot, ka būtu jāpadarbojas arī ar ledus profiliem. "Strādāsim ar ledu tad, kad tiks veikti aprēķini, cik liela divvietīgā boba slodze uz ledu ir noteiktos trases posmos."

Kā zināms, sezona skeletonistiem noslēgsies ar pasaules čempionātu Vinterbergā, kas tiks aizvadīts nākamnedēļ. Pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām Latvijas komandā noskaņa ir laba, pauda Dukurs.

"Aizvadījām garu un grūtu, taču visnotaļ labu sezonu," stāstīja skeletona treneris. "Turpinām cītīgi strādāt."

Speciālists atklāja, ka brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem tika mazliet palabota braukšanas tehnika, taču Lelde Priedulēna turpina skriet starta estakādē un cauru dienu veic treniņbraucienus Siguldā.

"Tas ir mūsu darbs, un mums tas ir jāizdara," uzskata treneris Dukurs. "Esam noskaņoti cīnīties un parādīt labāko mūsu sniegumu."

Skeletona komanda uz Vinterbergu dosies 28.februārī vai 1.martā agri no rīta, jo jau nākamajā dienā paredzēti treniņbraucieni pasaules čempionāta trasē.

Kā zināms, Martins Dukurs šosezon sesto reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet kopvērtējumā uzreiz aiz viņa bija Tomass Dukurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!