Foto: AP/Scanpix
Krievijas bobsleja un skeletona izlases treneri jau 10 mēnešus nav saņēmuši algu un federācijas pārstāvji ar saviem ārzemju speciālistiem nekontaktējas, medijiem atklājis Krievijas bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Pjērs Lidērs.

"Uz šo brīdi neviens no mums nav saņēmis algu jau desmit mēnešus," aģentūra "R-Sport" citē Lidēru. "Mums solīja, ka viss tiks samaksāts, tiklīdz federācijā visu sakārtos pēc jaunā prezidenta ievēlēšanas, kurš būs tiesīgs atvērt kontus, lai pārskaitītu mums naudu. Šobrīd šie līdzekļi ir Krievijas Olimpiskajā komitejā."

Krievijas bobsleja un skeletona izlasē strādā seši ārzemju speciālisti - kanādieši Pjērs Lidērs un Florians Linders, vācieši Villijs Šnaiders un Tomass Placers, austrietis Johans Valners un latvietis Jānis Miņins.

"Tomēr pagaidām nedz federācija, nedz tās vadība vispār nesteidzas ar naudas pārskaitīšanu," sūdzas kanādiešu treneris. "Mēs uzskatām, ka tas ir negodīgi, ņemot vērā, ko mēs aizvadītajā sezonā pārdzīvojām un ko, ko esam darījuši šīs komandas labā četrus gadus. Federācijai ir jauns prezidents, bet parādi palikuši."

Kā zināms, jūnija sākumā par jauno Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) prezidentu tika ievēlēts divkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Zubkovs.

"Uz šo brīdi neviens no Krievijas Bobsleja federācijas ne ar vienu no ārzemju treneriem nav sazinājies," saka Lidērs. "Lai noskaidrotu, kas notiek, man vajadzēja sazināties ar bijušo KBF izpilddirektoru Parhomenko, bet es nezinu, vai viņš maz vēl ir saistīts ar federāciju. Neviens no mums sešiem neesam saņēmuši nekādu oficiālu informāciju par mūsu nākotni Krievijas izlasē. Taču mēs esam dzirdējuši par jauno treneru sarakstu. Miņins jau ir strādājis ar Krievijas izlasi, tagad viņš strādā Polijā. Pārējie Krievijas izlasē esam pavadījuši visu sezonu, bet tā kā mūsu vārdi vairs nekur netiek minēti, izskatās, ka vairs nesadarbojamies ar KBF."

KBF konti tika bloķēti pēc tam, kad bijušais federācijas prezidents, uzņēmējs Georgijs Bedžamovs pameta Krieviju un tika izsludināts meklēšanā.

Lidērs Krievijas bobsleja izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!