Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) par antidopinga noteikumu pārkāpumiem piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju Krievijas sportistiem Aleksandram Zubkovam, Aleksandram Kasjanovam, Aleksejam Puškarjovam un Ilviram Huzinam.

Decembrī Zubkovam, Kasjanovam, Puškarjovam un Huzinam IBSF piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, bet tagad pēc neatkarīgas komisijas lēmuma nolemts, ka soda mērs būs divus gadus ilgs.

Tāpat IBSF anulējusi to rezultātus, kurus šie sportisti sasniedza kopš 2014. gada februāra, kad norisinājās Soču olimpiskās spēles.

Tiesa, Krievijas sportisti šo lēmumu vēl var apstrīdēt Starptautiskā Arbitrāžas tiesā (CAS). Savukārt Maksima Belugina un Alekseja Vojevodas lietas vēl tiek izskatītas.

Kā zināms, Zubkovs, kurš 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta medaļas, vēlāk tika atzīts par vainīgu antidopinga noteikumu pārkāpšanā, taču atsakās šīs godalgas atdot.

Zubkova diskvalifikācija nozīmē, ka Oskaram Melbārdim pienākas zelta medaļa četrinieku ekipāžu konkurencē un bronza divnieku ekipāžu konkurencē. Zelts četriniekos līdz ar to pienākas arī Melbārža stūmējiem Daumantam Dreiškenam, Jānim Strengam un Arvim Vilkastem, kamēr Dreiškenam būtu jāsaņem arī bronza divniekos, taču pagaidām gan vēl Latvijas sportisti medaļas nav saņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!