Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Rubenis un māsas Maija un Elīza Tīrumas piektdien Nāciju kausa sacensībās kvalificējās Pasaules kausa izcīņas trešajam posmam.

Nāciju kausa sacensībās vīriešu sportisti sadala 17 ceļazīmes uz Pasaules kausa posmu, kurā ierasti dalību nodrošinājuši 15 labākie kamaniņu braucēji pēc trīs pēdējiem posmiem. No Latvijas sportistiem Pasaules kausa trešajā posmā vietu nodrošinājis bija Inārs Kivlenieks.

Šajās Nāciju kausa sacensībās startēja 34 sportisti, un Rubenis ierindojās astotajā vietā, bet cits latvietis Kaspars Mauriņš palika 21.pozīcijā, nekvalificējoties pamatsacensībām. Savukārt Kazahstānu pārstāvošais latvietis Mārtiņs Lozbers palika 28.vietā

Par uzvarētāju kļuva Krievijas sportists krievs Viktors Kneibs.

Savukārt sieviešu konkurencē Maija Tīruma finišēja sestajā vietā, bet Elīza Tīruma - 11.pozīcijā. Abas startēs Pasaules kausā, jo 14 labākās pēc Nāciju kausa rezultātiem iegūst ceļazīmi uz pamatsacensībām.

Par uzvarētāju Nāciju kausā sievietēm kļuva vāciete Korina Martini.

Nāciju kausa sacīkstes noslēdzās ar braucienu divnieku ekipāžām, starp kurām arī Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu. Brāļiem Andrim un Jurim Šiciem šajās sacensībās nebija jāstartē. Gudramovičs/Kalniņš braucienā pieļāva kļūdas un ar 14. uzrādīto rezultātu nepietika, lai kvalificētos pamatsacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!