Foto: F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Hērenvēnā Pasaules kausa otrā posma 5000 metru sacensībās B divīzijā ieņēma 12.vietu.

Silovs distanci slidoja sešās minūtēs un 27,413 sekundēs, ātrākā rezultāta īpašniekam Sverrem Lundem Pēdešanam no Norvēģijas zaudējot 11,99 sekundes.

B divīzijā startēja 21 ātrslidotājs, bet vēlāk A divīzijas sacensībās piedalīsies 16 sportisti.

Jau ziņots, ka sestdien Silovs izcīnīja piekto vietu sacensībās ar kopēju startu.

Iepriekšējā nedēļas nogalē turpat Hērenvēnā Pasaules kausa pirmajā posmā Silovs distancē ar kopēju startu finišēja astotajā vietā, bet B divīzijas sacensībās 1500 un 5000 metros viņam bija attiecīgi sestā un 14.pozīcija.

Hērenvēna no 11. līdz 14. februārim uzņems arī pasaules čempionātu ātrslidošanā.

Pērn Silovs distancē ar kopēju startu izcīnīja trīs septītās vietas sezonas nozīmīgākajās sacensībās - pasaules čempionātā, Pasaules kausa finālā un Eiropas meistarsacīkstēs.

Silovs ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions šorttrekā, bet kopā ar zelta medaļām atsevišķās disciplīnās viņam pieder pieci čempiona tituli, kas izcīnīti no 2008. līdz 2011. gadam. Sportists kopš 2010. gada startējis trijās olimpiskajās spēlēs, 2018. gadā Phjončhanā 1500 metru distancē ātrslidošanā ierindojoties ceturtajā vietā.

2010. gadā Silovs kļuva par pirmo sportistu, kas vienās olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, turklāt paveica to vienā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!