Foto: LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja septīto vietu Norvēģijā notiekošajā pasaules čempionātā daudzcīņā.

Svētdien sākotnēji Silovs ieņēma septīto vietu 1500 metru distancē. Latvietis distanci veica minūtē un 47,11 sekundēs, par 0,77 sekundēm atpaliekot no labāko rezultātu uzrādījušā norvēģa Hovara Bēko.

Kopvērtējumā Silovs pakāpās no desmitās uz astoto vietu un kā pēdējais kvalificējās noslēdzošajai 10 000 metru distancei.

Tajā Silovs distanci veica 13 minūtēs un 47,38 sekundēs, sasniedzot septīto labāko rezultātu un uz šo vietu pakāpjoties arī summā.

Septīto vietu pasaules čempionātā daudzcīņā Silovs izcīnīja otro gadu pēc kārtas.

Par pasaules čempionu sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā kļuva Svens Krāmers no Nīderlandes. Kā ziņots, iepriekš šogad Krāmers arī sesto reizi karjerā uzvarēja Eiropas čempionātā.

Kā ziņots, sacensību pirmajā dienā sestdien Silovs sākotnēji 500 metros finišēja pēc 36,20 sekundēm, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu un uzrādot trešo labāko laiku starp visiem dalībniekiem.

Savukārt vēlāk sekojošajā 5000 metru distancē Silovs krietni atpalika no saviem labākajiem rezultātiem, finišu sasniedzot pēc sešām minūtēm un 32,52 sekundēm. Tas kopējā ieskaitē bija 12.labākais rezultāts.

Pasaules čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā piedalījās 24 sportisti - 14 labākie sportisti no Eiropas, kā arī desmit no Āzijas un Ziemeļamerikas.

Eiropiešu atlase notika šīgada sākumā Eiropas daudzcīņas čempionātā, kur Silovs ieņēma 12.vietu.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!