Foto: F64
Divus mēnešus pirms Soču Ziemas olimpisko spēļu sākuma joprojām nav rasts risinājums, kā Latvijā publiskā apraidē bez maksas varēs redzēt hokeja turnīra spēles.

Lielāko daļu 2014. gada Ziemas Olimpisko spēļu sporta veidu rādīs LTV, bet hokeja pārraides tiesības izsolē iegādājās MTG grupa. MTG piederošie komerctelevīziju kanāli LNT un TV3 no nākamā gada vairs nebūs skatāmi bezmaksas apraidē, tādējādi šādā situācijā Latvijas iedzīvotājiem nebūtu iespēja bez maksas vērot nozīmīgo sporta notikumu.

"Mēs izpildīsim Ministru kabineta noteikumus un atradīsim risinājumu, lai Latvijai nozīmīgākie sporta notikumi būtu pieejami visiem skatītājiem," portālu "Delfi" informēja MTG Latvijas nodaļas Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone. No sīkākiem paskaidrojumiem šajā jautājumā Zandersone atteicās.

Savukārt Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tikai šonedēļ no SIA "TV3 Latvia" saņēmusi atbildi uz 6.novembrī nosūtīto vēstuli. Tajā NEPLP lūdz skaidrojumu par šo jautājumu. "TV3 Latvia" sniegtā atbilde arī šai institūcijai bijusi diezgan pieticīga un nekonkrēta. Tādējādi NEPLP lūgs "TV3 Latvia" sniegt detalizētu informāciju, kā šī kompānija plāno realizēt Latvijas sabiedrībai īpaši svarīgu notikumu atspoguļošanu bezmaksas apraidē.

Elektronisko mediju likums paredz, ka Latvijas jurisdikcijā esošie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, izmantojot savas ekskluzīvās tiesības, raida tā, lai vismaz 95% Latvijas teritorijas iedzīvotāji varētu tiem sekot ar bezmaksas televīzijas starpniecību tiešraidē vai ierakstā. Par svarīgiem notikumiem tiek uzskatīti notikumi, kas atbilst vismaz diviem šādiem kritērijiem -tas ir Latvijas iedzīvotājiem īpaši nozīmīgs valstisks vai kultūras pasākums; tas ir starptautiska mēroga sporta pasākums vai sacensības, kurās piedalās Latvijas nacionālā komanda; pasākums tradicionāli ir atspoguļots ar bezmaksas televīzijas starpniecību un piesaistījis ievērojamas Latvijas iedzīvotāju daļas uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!