Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādas hokeja izlase otrdien noslēdzošajā Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra "play-off" kārtas spēlē sagrāva Ķīnas valstsvienību.

Kanādas izlase triumfēja ar rezultātu 7:2 (2:1, 3:1, 2:0), otro reizi trīs dienu laikā pieveicot Ķīnas valstsvienību, kuru tā jau grupu turnīrā uzvarēja ar 5:0.

Ķīnas vienības vārtos pēc pirmās trešdaļas stājās vārtsargs Periss O'Braiens, tādējādi mājinieku rindās laukumā dodoties 11 Kanādā dzimušiem hokejistiem.

Uzvarētāju labā piecus punktus (2+3) sakrāja Zviedrijas hokeja līgas kluba "Rogle" uzbrucējs Adams Tambelini, kurš ar septiņiem punktiem (3+4) kļuvis par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Pirmā izcilā vārtu gūšanas iespēja bija tieši Ķīnas izlasei, bet Spensers Fū neizmantoja nedz izgājienu pret vārtsargu Metu Tomkinsu, ne par noteikumu pārkāpumu piešķirto "bullīti". Pašus mājiniekus spēles laikā iegāza neskaitāmie noraidījumi. Jau līdz spēles desmitajai minūtei Kanādas izlase realizēja divus vairākumus, divus vārtus gūstot Džordanam Vīlam.

Ķīnas izlase par sevi gan vēl atgādināja. Korijs Keins pie pretinieku vārtiem atbruņoja pretinieku un panāca rezultātu 2:1, bet pirmās trešdaļas beigās Ķīnas izlase aizvadīja pietiekami cienījamu vairākumu, draudot arī izlīdzināt rezultātu. Mājinieku vārtus pēc pirmajām 20 minūtēm vairs gan nevarēja sargāt pamatvārtsargs Džeremijs Smits, kurš, atvairot metienu, savainoja kreiso kāju.

Visas laukuma saimnieku izredzes izgaisa ar mača laikā sakrātajām 18 soda minūtēm. Adams Tambelini vairākumā guva trešos komandas vārtus, bet īsi pēc tam realizēja arī "bullīti". Perioda turpinājumā abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem, Keinam pastarīšu labā gūstot otros vārtus (5:2).

Trešais periods it kā bija vairs tikai formalitāte. Tomēr Ķīnas izlase tā laikā nekautrējās pielietot negaidīti agresīvus spēku paņēmienus, kuri bija novērojami arī mača noslēdzošajās minūtēs. Kanādiešiem tas deva papildu iespējas gūt vārtus. Ja pieredzējušais Ēriks Stāls izcēlās vienādos sastāvos, tad pēdējo ripu O'Braiena vārtos raidīja Džeks Makbeins, kurš izmantoja kārtējo skaitlisko vairākumu.

Ķīnas izlase no debijas olimpiskajās spēlēs atvadījās ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs un vārtu starpību 4-23. Savukārt kanādieši trešdien aizvadīs vēlāko ceturtdaļfināla spēli, pulksten 15.30 spēkojoties ar Zviedrijas hokejistiem.

Jau iepriekš tapa zināms, ka pārējos ceturtdaļfināla dueļos tiksies ASV un Slovākijas vienības, Somija un Šveice, kā arī Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un Dānijas komandas. Latvijas izlase turnīru noslēdza, ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Dānijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!