Foto: AP/Scanpix

Somijas hokeja izlasei Soču olimpiskajās spēlē nepalīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Valteri Filpula, kurš šosezon ir rezultatīvākais somu hokejists pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Kā vēsta klubs, Filpula tikko kā iedzīvojies potītes kaula lūzumā. Viņam bez hokeja būs jāiztiek aptuveni trīs nedēļas.

Šīs sezonas 56 spēlēs 29 gadus vecais Filpula, kurš "Lightning" komandā aizvada pirmo sezonu, guvis 20 vārtus un veicis 21 rezultatīvu piespēli.

Somijas mediji ziņo, ka uzbrucēju izlasē aizvietos Sakari Salminens no latvieša Pētera Skudras vadītās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Kā ziņots, Somijas izlasē iekļauts 43 gadus vecais uzbrucējs Tēmu Selenne, kurš tādējādi dosies uz savām sestajām olimpiskajām spēlēm. Pašreizējais NHL kluba Anaheimas "Ducks" uzbrucējs kļūs par otro hokejistu vēsturē ar sešu olimpisko spēļu pieredzi. Līdz šim šāds sasniegums padevies vienīgi somam Raimo Helminenam.

Ilgstoši neskaidra situācija ir ap NHL kluba Minesotas "Wild" kapteiņa Miko Koivu dalību Olimpiādē, jo viņš pēc potītes traumas gūšanas nav spēlējis kopš 4.janvāra. Somijas mediji vēsta, ka arī viņš uz Sočiem nedosies, bet uzbrucēja vietā izlasē iekļauts vēl viens "Torpedo" komandas pārstāvis Jarko Imonens.

Soču Olimpiādē Somija spēlēs B apakšgrupā kopā ar Norvēģiju, Kanādu un Austriju. Somi pirms četriem gadiem Vankūverā tika pie bronzas, bet 2006.gadā Turīnā viņiem sudrabs.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!