Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu sportistiem Kristeram Aparjodam un Gintam Bērziņam vēl ir labas izredzes pacīnīties par vietu labāko trijniekā, jo kamanas Latvijas izlasei labi slīd pat ar kļūdainiem braucieniem, sacīja komandas treneris Kristaps Mauriņš.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās dienas Aparjods ierindojas piektajā vietā, bet Bērziņš ieņem vienu pozīciju zemāk, saglabājot iespējas cīnīties par godalgu.

"Divi puiši labāko sešiniekā – piektā un sestā vieta. Nav slikti, bet, ja paskatās braucienus, protams, ka ir daudz ko uzlabot gan Kristeram, gan Gintam. Pozitīvā ziņa ir tā, ka kamanas slīd labi arī ar kļūdainiem braucieniem, sevišķi, otrais brauciens, kas bija abiem diviem puišiem. Neesam nekur tālu no labāko trijnieka," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam teica Mauriņš. Ir jāizanalizē kļūdas. Jāpaņem pozitīvais no šodienas. Negatīvais jānoliek malā un ar vēsu prātu rīt jānobrauc labi braucieni. Ir iespēja pacīnīties par augstākām vietām."

Trešais Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks pēc rupjām kļūdām abos braucienos ierindojas 22. pozīcijā.

"Artūram nesanāca abi braucieni. Otrajā braucienā bija kļūdas jau trases augšdaļā. Skaidrs, ka ar tādām kļūdām labu rezultātu finišā sagaidīt nevar. Domāju, ka Artūrs saņemsies un sakoncentrēsies uz rītdienu un parādīts cik labi viņš var nobraukt," pārliecināts bija Mauriņš.

Izšķirošie divi braucieni kamaniņu sportā risināsies svētdien. Pulksten 13.30 sāksies trešais brauciens, bet pulksten 15.15 sāksies pēdējais, ceturtais brauciens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!