Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas bobslejista Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ceturtdien Pekinas olimpisko spēļu treniņbraucienos atzīmējās ar otro un trešo labāko rezultātu.

Visas 28 ekipāžas ceturtdien aizvadīja trešo un ceturto treniņbraucienu.

Dienas pirmajā treniņbraucienā Oskars Ķibermanis uzrādīja pagaidām labāko laiku treniņos (58,99 sekundes) un finišēja otrajā vietā, ieņemot pozīciju starp divām Kanādas ekipāžām. No līdera Džastina Kripsa latvieši atpalika par 0,18 sekundēm, bet trešais bija Kristofers Springs (+0,29).

Otrajā treniņbraucienā arīdzan uzvarēja Kripss, bet vietu aiz viņa bija Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists Maksims Andrianovs (+0,30). Trešo pozīciju dalīja Ķibermanis un KOK pārstāvis Rostislavs Gaitjukevičs (+0,31).

Vājus rezultātus ceturtdien uzrādīja Vācijas sportisti, kuri divnieku konkurencē sadalīja visas medaļas. Pasaules kausa sezonā teju nepārspētā Frančesko Frīdriha ekipāža atzīmējās ar devīto un 25. vietu, Johanness Lohners nefinišēja augstāk par desmito vietu (13. un 10.), bet Kristofs Hafers uzrādīja septīto un devīto labāko rezultātu.

Ziņots, ka Ķibermaņa ekipāža trešdien pirmajos divos treniņbraucienos ieņēma astoto un septīto pozīciju. Savukārt pirmās divas pozīcijas sadalīja Frīdrihs un Haers.

Piektdien tiks aizvadīti noslēdzošie treniņbraucieni, bet oficiālās sacensības gaidāmas sestdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!