Foto: DELFI

Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš Soču olimpisko spēļu skiatlona sacensībās startējis, lai iepazītu trasi un noņemtu uztraukumu, bet nākamajos startos viņš jau cer uz labāku rezultātu.

Kā ziņots, distanču slēpotājiem vispirms vajadzēja mērot 15 kilometrus klasiskajā stilā, bet pēc tam tikpat bija jāveic brīvajā stilā. Liepiņš finišēja 66.vietā, apsteidzot vien lietuvieti Vitautu Stroliju.

"Grūtāk gāja klasikā, jo tajā bija dažādi laika apstākļi - trase citās vietās ledaināka, citās mīkstāka. Tāpēc grūti bija iesmērēt slēpes, lai labi slīdētu," pēc sacensībām pēc finiša izteicās Liepiņš, kurš piekrita, ka mazais mērķis bija apsteigt lietuviešu slēpotāju. "Viņš mani panāca, bet garajā lielajā kalnā pieplīsa un tad aizgāju prom no viņa."

Liepiņš atzina, ka nedaudz baidījies, ka tiks apsteigts par apli un noņemts no distances, tomēr brīvajā stilā aplis bijis piecus kilometrus garš, kas ļāva noturēties līdz finišam. "Aiz muguras jau varēja dzirdēt, ka konkurenti nāk klāt. Galvenais bija tikt līdz galam."

"Pašsajūta ir laba un nākamajās distancēs ies labāk. Lielākās cerības lieku uz 15 kilometru distanci klasiskajā stilā," teica slēpotājs, kurš joprojām plāno piedalīties visās olimpisko spēļu individuālajās distancēs - arī sprintā un 50 kilometru slēpojumā. "Tad trase būs zināma, būšu vairāk aklimatizējies un, iespējams, ies labāk."

Liepiņš izteicās, ka šis starts palīdzēs arī citām distancēm. "Uztraukums un atbildība pirms starta bija, bet ne ļoti traki - esmu piedalījies arī pasaules čempionātā un Pasaules kausā. Parastas sacensības, vienīgi lielāka uzmanība no medijiem."

Sportists atzina, ka pārsvarā trenējas viens pats, bet kā treneris vismaz pēdējā sagatavošanās posmā viņam palīdzējis Jēkabs Nākums. "Doma, ka varētu mēģināt iekļūt treniņu grupā pie kādas citas valsts sportistiem. Ir iespēja trenēties ar kazahiem."

"Sagatavošanās posmā pieļauts daudz kļūdu, jo tā kā Soču trase ir augstkalnē, bija grūti sagatavoties," secināja Liepiņš. "Nekad iepriekš neesmu bijis augstkalnē tik daudz kā šosezon, tāpēc sanāca pārtrenēties. Pagājušajā nedēļā Pasaules kausa sacensībās Itālijā man vispār bija ļoti smagi. Tagad sajūta ir labāka un ceru arī, ka gaidāms rezultātu kāpums."

Liepiņš secināja, ka Soču trase ir viena no smagākajām pasaulē - tajā augstuma starpība ir 90 metri. "Īpaši jāatstrādā kāpums, kas ir pusotru kilometru garš. Šajā trasē ātrums ir līdz 80 kilometriem stundā, un tik ātri nekad iepriekš neesmu braucis."

Nākamais starts Latvijas distanču slēpotājiem būs otrdien, kad notiks sprinta sacensības brīvajā stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!