Foto: AP/Scanpix/LETA
Nīderlandes ātrslidotāja Irēna Shautena ceturtdien, 10. februārī, kļuva par divkārtējo olimpisko čempioni, Pekinā izcīnot zeltu un labojot olimpisko rekordu arī 5000 metru distancē.

Pekinas olimpisko spēļu pirmajā pilnajā sacensību dienā 5. februārī Shautena izcīnīja zeltu 3000 metru distancē, labojot leģendārās vācietes Klaudijas Pehšteinas 20 gadus seno olimpisko rekordu. Tagad Shautena arī laboja Pehšteinas 20 gadus seno olimpisko rekordu, esot ātrākā arī 5000 metru distancē. Nīderlandes ātrslidotājas kontā vēl ir Phjončhanas olimpisko spēļu zelts masu startā.

Shautena slidoja pēdējā skrējienā un praktiski visu distanci slidoja ar ātrāko laiku starp visām dalībniecēm, bet skrēja lēnāk par olimpisko rekordu. Pēdējos apļos viņa strauji kāpināja tempu un sasniedza laiku sešas minūtes un 43,51 sekunde. Pehšteinas rekordu nīderlandiete uzlaboja uzreiz par 3,40 sekundēm.

Sudraba godalgu 5000 metru distancē ieguva kanādiete Izabelle Veidemane ((+4,67 sekundes), bet bronza tika pieredzējušai čehietei Martinai Sabļikovai (+6,58 sekundes). Čehietei tā ir jau septītā olimpiskā medaļa karjerā, bet Veidemanei otrā (pirms tam viņa bija otrā 3000 metros).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!