Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svētdien, 16.februārī, XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos sacensībās piedalīsies latviešu kalnu slēpotājs Roberts Rode, biatlonists Andrejs Rastorgujevs un Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas.

Plkst.8:00 notiks kalnu slēpošanas supergigants vīriešiem, un latvietis Roberts Rode piedalīsies savās otrajās sacensībās Soču spēlēs. Pirmo startu Rode piedzīvoja nobraucienā, kad viņš palika pēdējā, 47.vietā.

Plkst.17:00 ceturtās un noslēdzošās sacensības Soču olimpiskajās spēlēs aizvadīs biatlonists Rastorgujevs. Svētdien viņu sagaida starts 15 kilometru distancē ar masu startu.

Kā ziņots, 10 kilometru sprintā Latvijas biatlonists ierindojās 17.pozīcijā, 12,5 kilometru iedzīšanā viņš izcīnīja augsto devīto vietu, bet 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevam 32.vieta.

Savukārt plkst.18:15 uz pirmo braucienu izies bobsleja divnieku ekipāžas. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs piloti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis. Paredzams, ka Olimpiādē Melbārdi divniekos iestums Daumants Dreiškens, kamēr Ķibermani stums Raivis Broks. Sestdien notiks arī otrais brauciens (plkst.19:50), bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti svētdien atlikušajos divos braucienos.  

Šī gada Pasaules kausa kopvērtējumā divniekos Melbārdis ieņem 12.pozīciju. Viņa labākais rezultāts ir piektā vieta sacensībās Kalgari. Pats Melbārdis paudis, ka divnieku sacensībās cer izcīnīt vietu labāko desmitniekā. Savukārt Ķibermanis kopvērtējumā ir 15.vietā, un sezonas augstākā pozīcija Pasaules kausā viņam bija trīs astotās vietas.

Svētdien kopumā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti - kalnu slēpošanā vīriešiem supergigantā, biatlonā vīriešiem 15 kilometru distancē ar masu startu, dāmu snovborda krosā, vīriešu 4x10 kilometru distanču slēpošanas stafetē un ātrslidošanā sievietēm 1500 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!