Foto: AP/Scanpix/LETA

Nu jau divkārtējā olimpiskās bronzas ieguvēja Elīza Tīruma pēc ceturtdien izcīnītās medaļas vēlreiz apstiprināja, ka stafetes disciplīnā veiktais brauciens viņai bija pēdējais karjerā, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportiste.

Ziņots, ka Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar Elīzu Tīrumu, Kristeru Aparjodu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi sastāvā ceturtdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Latvijas izlase bronzas godalgu ieguva arī 2014. gadā Sočos. Tīruma, kura jau iepriekš Pekinas spēļu laikā neslēpa, ka noslēgs savu karjeru, ir vienīgā abus brīžus piedzīvojusī sportiste.

"Tas nozīmē visu. Es nevarētu iedomāties labāku veidu, kā noslēgt savu karjeru," LTV teica Tīruma, kura īpaši pateicās arī komandas treneriem. "Šis man bija karjeras pēdējais brauciens. Paldies puišiem, ka viņi padarīja to tik īpašu!"

Kristers Aparjods gan vēl pajokoja, uzprasot, vai Tīruma patiešām arī nestartēs Latvijas čempionātā kamaniņu sportā.

Aparjods, kurš individuālajā disciplīnā bija tuvu trešajai vietai, bet samierinājās ar piekto pozīciju, uzsvēra, cik daudz ieguldīts medaļas izcīnīšanā: "Ko lai saka? Mēs esam ļoti priecīgi. Šī medaļa, starp citu, ir baigi smaga. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē," izteicās 23 gadus vecais sportists.

"Grūti pat tagad salikt kaut ko loģisku kopā. Emocijas sprāgst pa visām pusēm ārā. Vienīgais, kas man nāk prātā, ir pateikties visiem par atbalstu. Tiem, kas ticēja, ka mums sanāks. Un arī tiem, kas neticēja, jo tas liek sakost zobus un cīnīties ar divreiz lielāku atdevi," izteicās Aparjods, kuram teiktajam par "tiem, kas netic" pievienojās Tīruma.

Vairāki fotogrāfi veiksmīgi iemūžinājuši Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes emocijas pēc finiša sasniegšanas. Tieši viņiem bija tas gods veikt noslēdzošo stafetes braucienu. Aparjods pasmējās par sportistu kliedzieniem, nosaucot viņus par "emocionāliem džekiem".

"Īsti nevar pateikt, kas galvā bija," atzina Bots. "Milzīgs prieks un gandarījums par padarīto. Tās emocijas vienkārši nevarēja noturēt iekšā. Tās bija jālaiž ārā."

Savukārt viņa divnieka partneris Roberts Plūme atzina, ka komanda ticējusi medaļai. "Elementāri," piebilda sportists.

2014. gadā Latvijas vienībai pirmo medaļu stafetes sacensībās nopelnīja Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī duets Andris Šics un Juris Šics.

Kopumā Latvijai šī bija 10. olimpiskā medaļa ziemas olimpiskajās spēlēs. Latvijas sportisti izcīnījuši vienu zelta, trīs sudraba un sešas bronzas godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!