Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sportists Raimo Vīgants piektdien Pekinas olimpisko spēļu distanču slēpošanas sacensībās 15 kilometru klasikas disciplīnā ieņēma 62. vietu, bet Roberts Slotiņš finišēja 74. pozīcijā.

Vīgants sev ne tik parocīgajā disciplīnā trasē devās ar astoto starta numuru, kas viņam ļāva vismaz pāris reizes izpelnīties pārraides režisora uzmanību. Madonietis sacensības sāka relatīvi lēnā tempā, taču to mazliet kāpināja uz sacensību otru pusi.

Vīgants gan četras pozīcijas pazaudēja posmā starp 10,5 kilometru atzīmi un 13,8 kilometru punktu, kurā bija jāveic pēdējais, īpaši smagais kāpums. Sportists distanci pieveica 43 minūtēs un desmit sekundēs, 92 sportistu konkurencē ieņemot 62. vietu.

Savukārt biatlonists Roberts Slotiņš trasē devās ar 75. starta numuru, un distanci veica diezgan vienmērīgā tempā. Tuvojoties sacensību beigām, Slotiņš gan pa pāris vietām atkāpās. Latvijas sportists finišēja pēc 44 minūtēm un 44 sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva nu jau trīskārtējais olimpiskais čempions Īvo Niskanens, kurš par 23,2 sekundēm apsteidza Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvi Aleksandru Boļšunovu. Boļšunovs šogad jau triumfēja 30 kilometru skiatlona disciplīnā.

Trešo vietu ieņēma titulētais Juhanness Klēbo (Norvēģija). Viņš līderim piekāpās par 37,5 sekundēm. Klēbo jau uzvarēja sprinta disciplīnā, kurā Raimo Vīgants ieņēma vēsturisko 20. vietu.

Vīgants no čempiona atpalika par piecām minūtēm un 16,1 sekundēm, bet Slotiņš somam piekāpās par sešām minūtēm un 50 sekundēm.

Abi latvieši dalību olimpiskajās spēlēs noslēgs 19. februārī, kad piedalīsies 50 kilometru distances sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!