Līdz 14. Saeimas vēlēšanām atlikuši nepilni desmit mēneši. Par 13. Saeimas paveikto, darbu Covid-19 pandēmijas apstākļos, parlamenta darba zemo novērtējumu sabiedrībā un izaicinājumiem politiķiem 15. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" Alina Lastovska izjautāja Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Raidījumā piedalījās arī "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists Raivis Spalvēns.

Iedzīvotāju uzticēšanās līmenis Saeimai un valdībai oktobrī noslīdējis līdz zemākajam līmenim šajā sasaukumā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati, par kuriem mikroblogošanas vietnē "Twitter" informējis SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Oktobrī uzticību Saeimai pauduši tikai 16% aptaujāto, rādītājam kopš septembra ievērojami samazinoties. Pagājušajā mēnesī sasniegtais rezultāts ir zemākais 13.Saeimas pastāvēšanas laikā, tomēr pagaidām uzticēšanās rādītāji šī parlamenta sasaukumam ir augstāki nekā 11. un 12.Saeimai.

2022. gada 1. oktobrī Latvijā notiks kārtējās – 14.Saeimas – vēlēšanas, kurās uz nākamajiem četriem gadiem būs jāievēl 100 parlamenta deputāti. Balsstiesības Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma, savukārt kandidēt Saeimas vēlēšanās drīkst Latvijas pilsoņi, kas vēlēšanu dienā vecāki par 21 gadu.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanās notiek no 80. līdz 60.dienai pirms vēlēšanu dienas, 14.Saeimas vēlēšanās tas būs no 13. jūlija līdz 2. augustam.

Kandidātu sarakstu drīkst iesniegt reģistrētas partijas, kuras dibinātas ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, tajā ietilpstošajām partijām arī jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!