Lielie tirdzniecības centri neapmierināti ar valdības lēmumiem, kas Covid-19 pandēmijas apstākļos nosaka ierobežojumus to darbībai. Piektdien, 16. aprīlī raidījumā "Spried ar Delfi" Madara Fridrihsone par to izjautāja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Edmundu Valanti un t/c "Domina Shopping" direktori Dinu Bunci.

Valdības lēmums, kas no 7. aprīļa liedz lielo tirdzniecības centru veikalos izņemt attālināti iegādātās preces, ir konkurenci kropļojošs, tā norāda tirdzniecības centra "Domina Shopping" direktore Dina Bunce. Lai šajos apstākļos palīdzētu saviem nomniekiem, pie "Dominas" 15. aprīlī sākta ielu tirdzniecība. "Mudinām arī valdību turpmāk sēdes noturēt uz ielas," pauž Bunce.

Iepriekš Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis kritizēja lielveikalus par to, ka notikusi blēdīšanās ar distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšanu tirdzniecības centros. Viņš norādījis, ka līdz ar valdībā pieņemto lēmumu no 7.aprīļa tā izbeigta. Attālināti iegādāto preču izsniegšana šobrīd nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tikmēr Ministru kabinets 8. aprīlī atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu novirzīt 20 miljonus eiro nomas atbalsta programmai tirdzniecības centriem. Ekonomikas ministrijas izstrādātais priekšlikums par nomas maksas atbalsta programmu attieksies uz tirdzniecības centriem ar platību virs 7000 kvadrātmetriem, kuru darbība patlaban nav atļauta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!