Pagājušajā nedēļas nogalē tika atklāts jau 12. laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit", kas turpināsies līdz 3. oktobrim. Par to Monika Cālīte 10. septembrī pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktori Solvitu Kresi un "Delfi" Kultūras nodaļas redaktori Noru Riekstu.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā informē, ka festivāla mākslinieku vidū ir gan tādi, ar kuriem festivāls turpina sadarbību vairāku gadu garumā, gan autori, kuru darbi Rīgā būs redzami pirmo reizi. "Survival Kit 12" notiek kopumā astoņos memoriālajos muzejos Rīgā un viesnīcā Neiburgs.

Šogad festivālā apskatāmi Orītas Ašerijas, Dineo Sešē Bopape, Polinas Kurnjē-Žardēnas, Oskara Davicka, Vikas Ekstas, Ievas Epneres, Giorgi Gago Gagošidzes, Kaspara Groševa, Johannas Hedvas, Gozdes Ilkinas, Dagnas Jakubovskas un Joannas Gavroņskas-Kulas, Gulsunas Karamustafas, Flo Kasearu un Elīnas Vītolas, Evas Kotjātkovas, Ievas Kraules, Andas Lāces, Vorena Ņesluhovska un Saimona Leunga, Felicitas Pauļukas, Ingrīdas Pičukānes, Mias Rādikas, Annas Salmanes un Jennas Sutelas mākslas darbi.

Festivāla izstāde šogad notiek Jāņa Akuratera muzejā, Krišjāņa Barona muzejā, Raiņa un Aspazijas mājā, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Andreja Upīša memoriālajā muzejā, Ojāra Vācieša muzejā, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Eduarda Smiļģa teātra muzejā un viesnīcā "Neiburgs".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!