Pirmdien, 8. martā, Rīgas dome paziņoja par ieceri Rīgā uzstādīt pieminekli rakstniecei un politiķei Elzai Rozenbergai jeb Aspazijai. Par šo ieceri 12. martā pulksten 14.00 raidījumā "Spried ar Delfi" runājām ar Memoriālo muzeju apvienības direktori Ritu Meinerti un "Delfi" kultūras nodaļas žurnālistu Aivaru Madri.

Šobrīd Rīgas dome konkrētus saistošus lēmumus vēl nav pieņēmusi, tikai ar dažādiem ekspertiem pārrunāts, kāds šis piemineklis varētu izskatīties, kāds būtu tā vēstījums, kā arī, kur tas varētu atrasties. Konkrēts termiņš, kad varētu tikt izsludināts konkurss mākslinieciskajam izpildījumam, kā arī projektam atvēlētais finansējums, vēl nav nosaukts.

Jāpiebilst, ka Rīgā Aspazijas pieminekļa līdz šim nav, bet pagājušogad septembrī tāds tika atklāts Jūrmalā netālu no dzejnieces kādreizējās mājas.

Četri no desmit Memoriālo muzeju apvienībā ietilpstošajiem muzejiem saistīti ar Raini un Aspaziju - Raiņa un Aspazijas māja Rīgā, Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā, Raiņa muzejs "Jasmuiža" Preļu novadā, kā arī Raiņa muzejs "Tadenava" Jēkabpils novadā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!