Covid-19 izplatībai Latvijā sasniedzot arvien jaunus rekordus, arvien biežāk publiski izskan sūdzības, ka rindās uz testiem jāgaida vairākas dienas. Kā cilvēkiem rīkoties, gaidot Covid-19 testa rezultātu un kā tikt pie tā ātrāk - par to Andris Auzāns 27. oktobrī raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Veselības ministrijas Ārstniecības kvalitātes nodaļas vadītāju Sanitu Janku un SIA "MFD Veselības grupa" izpilddirektoru Eināru Gielu.

Piemēram, "MFD Laboratorija" publiski paudusi, ka pierakstu uz Covid-19 testu var nākties gaidīt līdz trīs vai vairāk dienām, savukārt rezultāti izņēmumu gadījumos var tikt izsniegti 24 līdz 48 stundu laikā. Tās maksimālā testēšanas kapacitāte esot 6000 diennaktī. Covid-19 testus veic arī citi uzņēmumi kā "Centrālā laboratorija" un "E. Gulbja laboratorija", tomēr sociālajos tīklos redzami arī stāsti par vēl ilgākiem gaidīšanas laikiem.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas beigās Latvijā tika sasniegts jauns konstatēto Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita rekords dienā - 3133. Pozitīvo gadījumu īpatsvars no testētajiem bija 14,5%. Slimības izplatība par nekontrolētu tiek uzskatīta, ja pozitīvi ir vairāk nekā 4% testu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!