Valsts policija šovasar sagrāvusi vairākas organizētas grupas, kas nodarbojušās ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātu viltošanu, saņemot no cilvēkiem naudu, bet vakcīnu neievadot. Starp nozieguma īsenotājiem bijušas arī medicīnas māsas. Par vakcinācijas sertifikātu drošumu un vēršanos pret šādu praksi Andris Auzāns 24. augustā pulksten 15 raidījumā "Spried ar Delfi" runāja ar Nacionālā veselības dienesta informācijas tehnoloģiju koordinatoru Edgaru Gobu un Latvijas Māsu asociācijas viceprezidenti Ilzi Ortveinu.

Vienā kriminālprocesā konstatēts, ka Valsts policijas augustā aizturētās personas, tostarp divas medicīnas māsas, imitējot vakcināciju, faktiski neievadot vakcīnu, vismaz 200 personām sagādājušas Covid-19 sertifikātu. Citā kriminālprocesā aizdomās turētas vēl trīs personas, tostarp medicīnas māsa, kuras varētu būt viltojušas vairākus desmitus sertifikātu.

Tas radījis jautājumus gan par sertifikāta drošumu, gan par iespējām ar tehniskiem līdzekļiem identificēt citus šādu pārkāpumu veicējus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!