Foto: PantherMedia/Scanpix
Ik dienu caur cilvēka organismu iziet dažādi pārtikas produkti - gan veselīgi, gan ne pārāk. Kā norāda ārvalstu eksperti, jebkuru produktu pārmērīga lietošana ir kaitīga veselībai.

Interneta resurss "Sobesednik.ru" publicējis mediķu apkopojumu - tajā minēti tie pārtikas produkti, no kuriem nav nekāda labuma nekādos apstākļos.

Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar septiņiem nejēdzīgākajiem un veselībai kaitīgākajiem pārtikas produktiem.

Čipsi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienu čipsi ir pēc sava sastāva ir daudz tuvāki ķimikālijām nekā pārtikas produktiem. Turklāt, tajos ir nepiedodami augsts kancerogēnu - vēzi izraisošu vielu - saturs.

Limonāde


Foto: PantherMedia/Scanpix

Limonāde - tā ir ellīga, pilnībā sintētiska lieta, kas atšķaidīta ar ūdeni un gāzēta. Krāsvielas, konservanti, saldinātāji nelāgi ietekmē cilvēka gremošanas traktu, pasliktina vielmaiņu. Zīmīgi, ka limonāde arī nespēj remdēt slāpes.

Enerģijas dzērieni


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Enerģijas dzērieni tāpat kā limonādes ir gāzēts ūdens, tomēr tiem tiek pievienota kofeīna un citu stimulatoru trieciendeva. Stimulatori ļoti kaitē cilvēka asinsvadiem, sirdij un nervu sistēmai.

Majonēze


Foto: Shutterstock

Rūpnieciski gatavotā majonēze, kas pagatavota no lētiem taukiem, emulgatoriem, želejvielām, garšas pastiprinātājiem, stabilizatoriem un citiem uzlabotājiem, ir ļoti kaitīgs veselībai produkts, norāda speciālisti.

Košļājamās konfektes


Foto: Packard Twelve

Košļājamajās konfektēs gandrīz nav naturālo komponenšu, ja vien tām nepieskaita rafinēto vukuru. Viss pārējais ir ķīmijas industrija brīnumainie izgudrojumi. Skaisti, pievilcīgi, garšīgi, bet neveselīgi, līp pie zobiem, veicina kariesa rašanos.

Desas

Foto: DELFI

Rūpnieciski gatavotas uzkodas


Foto: Shutterstock

Par uzkodām speciālisti šajā gadījumā sauc rūpnieciski gatavotus našķus, piemēram, grauzdiņus, salmiņus un citus produktus, ko ir ļoti iecienījuši pusaudži.
Arī šāda veida uzkodas eksperti neiesaka baudīt, jo brīdī, kad tik nenaturāli produkti nonāk barības traktā, organisms nesaprot, ko ar tiem darīt - tos nav iespējams sagremot, ir grūti neitralizēt un izvadīt. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!