Strauji tuvojas Līgo un Jāņi. Vairākus gadus madonieši varēja celt svētku galdā viedējo Madonas alu, taču, mainoties apstākļiem, alus ražošana aptuveni uz gadu tika pārtraukta, vēsta Madonas televīzija. Nu jau trīs mēnešus alus tiek atkal brūvēts - jaunā vietā un ar jaunu nosaukumu Baudalus.

Patiesībā Baudalus vēsture meklējama jau pirms daudziem gadiem, kad roku alus darīšanā iemēģināja Madonas alus darītavas valdes locekļa Madara Kellija vectēvs. Svarīgi ir, lai alus ir tāds, kādu to darījuši senči, - stiprs, ar izteiktu garšu un mazliet saldens.

"Recepte un pamatprincipi ir saglabāti, ieviešot nelielus kvalitātes uzlabojumus. Izmēģinot dažādas šķirnes, nonākts pie šībrīža Baudalus receptes," stāsta Madars Kellijs.

Alus darītava gadā spēj saražot ap 15 tonnām dzēriena. Līdz šim ar visu tikuši galā pašu spēkiem, taču, palielinoties pieprasījumam, radusies vajadzība pēc jaunām iekārtām. "Pašreiz esam dabūjuši finansējumu, pateicoties Madonas novada domei un tās projektam Madona var labāk!. Ar šo atbalstu esam iegādājušies vēl divas cisternas uzglabāšanai. Pārējais viss - tikai un vienīgi no pašu līdzekļiem," stāsta Kellijs.

Šobrīd alus tiek realizēts uz vietas - to var iegādāties gan darītavā, gan vienā no vietējiem krodziņiem. Produkcija tiek vesta arī uz Rīgu un Jūrmalu. Nākotnē plānots izveidot nelielu alus sētu turpat pie ražotnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!