Foto: Shutterstock

2014 gads tuvojas noslēgumam, tādēļ dažādu nozaru speciālisti, kā jau tas gada nogalē ierasts, mēģina pareģot, kas mūs sagaida nākamajā gadā. Interneta vietnē finedininglovers.com publicēta interesanta ēdienu un dzērienu prognoze. Tajā uzskaitīta virkne produktu, pēc kuriem 2015. gadā varētu būt īpaši liels pieprasījums ASV restorānos, tirdziņos un lielveikalu plauktos. Daudzi no tiem mums šķita visai dīvaini. Interesanti, vai arī tev būs līdzīgs viedoklis?

Buljons

Sagaidāms, ka buljons ASV nākamajā gadā gūs vēl lielāku popularitāti, jo buljona dzeršana uzlabo veselību. Bet kubiņu buljoni pieder pagātnei. Paredzams, ka ASV nākamgad topā būs gatavi izlejamie buljoni pakās – gluži kā piens vai sula.

Aromatizētais alus

Populārs nākamgad būšot arī alus, kura brūvēšanā, izmantoti dažādi aromātisku augu maisījumi. Tas jau bija gaidāms, jo ir pieejamas dažādās iekārtas, kas ļauj pat mājas apstākļos ātri apgūt alus darīšanas smalkumus un eksperimentēt, pievienojot alum dažnedažādus aromātus un garšas.

Japānas zaļās tējas pulveris "matcha"

Aizmirsti parasto zaļo tēju, jo 2015.gadā visi runās tikai par "matcha" - pulverī samaltu japāņu zaļās tējas pulveri, kas esot daudz veselīgāka par parastajām tējām.

Kokosriekstu cukurs

Šī cukura popularitāti sekmēs tieksme pēc veselīgāka dzīvesveida. Pircēji aizvien biežāk cenšas atrast veselīgākus izplatītākā biešu cukura aizstājējus.

Marihuānas našķi

Par to, cik tas ir pareizi, lai spriež citi, bet fakts, ka marihuāna tiek legalizēta aizvien vairāk ASV štatos, ir neapstrīdams. Tādēļ nav brīnums, ka tiek atvērti arvien jauni veikali, kuros tiek piedāvāti marihuānu saturoši našķi. Tā ir pilnīgi jauna, vēl neapzināta niša, tādēļ nozares pārstāvji cenšas izdomāt arvien jaunus ēdienus, kuru sastāvā ietilptu kaņepes.

Pistācijas

Izrādās, ka pistācijas būs nākamā gada populārākie rieksti, tādēļ ASV veikalu plauktos arvien biežāk varēs ieraudzīt pistāciju sviestu, pastu, eļļu un pienu. Kamēr tu lasi šo rakstu, pistāciju audzētāji kaut kur vāc labākās pistācijas, no kurām tiks iegūti simtiem litru debešķīgās riekstu sulas.

Filipīniešu virtuve

Pagājušajā gadā ASV milzu popularitāti baudīja Latīņamerikas virtuve, taču 2015. gadā a amerikāņi varēšot novērtēt filipīniešu labumus.

Ēdieni ar kūpinājumu garšu

Esot paredzams pavisam jaunu kūpinājumu garšu uznāciens, jo šefpavāri cenšoties izdomāt arvien jaunus veidus, kā šīs apetelīgās garšas izmantot ēdiena kvalitātes uzlabošanai vēl radošāk.

Graudaugi

Šķiet, ka šogad mēs visi priecājamies par graudaugiem. ASV šī tendence turpināsies arī 2015. gadā. Kaut daudzi, iespējams, tikai nesen uzzināja, kas ir kvinoja, nākamgad būs jāiepazīstas ar citiem graudaugiem.

Ātrā ēdienu piegāde

Arvien vairāk uzņēmumu piedāvā ēdienu piegādi uz mājām. Tiek prognozēts, ka 2015. gadā ASV šādu pakalpojumu sniedzēju skaits pieaugs un pakalpojumu kvalitāte uzlabosies, jo aizvien vairāk cilvēku izvēlas pasūtīt gatavus ēdienus internetā.

Par to, kādi pārtikas produkti nākamgad varētu kļūt populāri Latvijā, lasi jau rīt - portālā "Tasty.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!