Latvijas restorāni putru piedāvājumā klasiski – vispopulārākās ir auzu pārslas
Foto: Shutterstock

Vispopulārākā putra, kuru nobaudīt no ēdienkartes, ir auzu pārslu putra, liecina AS "Rīgas Dzirnavnieks" veiktās aptaujas dati. No 50 aptaujātajām kafejnīcām un restorāniem to piedāvā katra ceturtā. Bet no tās tālu neatpaliek arī mannā putra, kā arī grūbas un putraimi, kurus pārsvarā izmanto kā otrā ēdiena sastāvdaļu.

Aptauja tika veikta Putras nedēļas īstenošanas gaitā, par godu Starptautiskajai putras dienai, kas visā pasaulē tiks svinēta 10. oktobrī.

"Kopumā Latvijā gandrīz katrs otrais restorāns savā ēdienkartē iekļauj ēdienu, kura sastāvā būtu kāds no tradicionālajiem Latvijas graudaugiem – auzām, kviešiem, rudziem vai miežiem. Tomēr jāatzīst, ka tikai daži restorāni piedāvā kādus no šiem graudaugiem kā piedevu otrajam ēdienam. Parasti restorāni un kafejnīcas dod priekšroku tādiem graudaugiem kā rīsi un griķi. Ceram, ka ar tādām aktivitātēm kā Putras nedēļa restorānos un Putras programma mēs arvien vairāk šefpavāru uzrunāsim iekļaut Latvijas tradicionālos putras ēdienus ēdienkartē," Tasty.lv norāda AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve un viena no putras programmas iniciatorēm Anita Berķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!