Foto: Publicitātes foto
"Baltic Wine List Awards" konkursa ietvaros noskaidroti vīnmīļiem draudzīgākie Latvijas un Baltijas restorāni. Konkursā, kurā kopumā tika vērtēti 38 Baltijas un Baltkrievijas vadošie restorāni, vīna bāri, viesnīcu restorāni, par labākajiem tika atzīti Latvijas un Igaunijas vīna bāri un restorāni, "Tasty" informē "Necom" projektu direktore Inese Ķīkule.

Konkursu sadarbībā ar "Cross Keys Gin" jau otro gadu rīko Latvijā, Baltijā un pasaulē atzītu vīna profesionāļu komanda, lai piesaistītu publikas uzmanību restorāniem un bāriem ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu, stimulētu vīna apkalpošanas kultūras veidošanos, kā arī uzsvērtu vīna un vīnziņu nozīmi restorānu atraktivitātes un rentabilitātes celšanā.

Žūrija, kuras sastāvā ietilpa Baltijā, Eiropā un pasaulē atzīta vīna profesionāļi, vīnu kartes vērtēja 100 punktu skalā, analizējot vīna karšu saturu (pārstāvētie vīni, ražas gadi, atbilstība restorāna virtuvei un specifikai, specializācija), izcenojumus, prezentāciju un pārskatāmību, kā arī pārsteiguma elementu. Restorāniem tika piešķirti vienas, divu un trīs zvaigžņu "Baltic Wine List Awards" apbalvojumi, kā arī "Recommended" statuss.

Par uzvarētāju, kopvērtējumā iegūstot 97 punktus, tika atzīts vīna bārs "Vieta" (Latvija), ar 94 punktiem šampaniešu bārs "Modernists" (Latvija) ieguva otro vietu, bet "Magnum Bar" (Latvija) ar 91 punktu - tešo vietu. Ceturto vietu (90 punkti) izcīnīja "Pazzo Wine Bar" (Igaunija), arī piektā vieta tika igauņiem - "Time to Wine bar and shop" (90 punkti).

"Līdz šim restorānu vīna piedāvājumam dažādi topi un restorānu gidi pievērsuši nepiedodami maz uzmanības, ignorējot vīnu kā būtisku gardēdības kultūras sastāvdaļu. Ar šo konkursu situāciju cenšamies mainīt, izceļot restorānus ar labāko vīna piedāvājumu un veicinot aizraujošu vīna karšu veidošanos laikā, kad vīna kultūra Latvijā, Igaunijā un Lietuvā ir uz viļņa," komentē žūrijas loceklis, vīnzinis Raimonds Tomsons.

Detalizētu pārskatu par konkursa norisi un rezultātiem iespējams atrast www.balticwinelists.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!