Foto: Shutterstock

Jauns pētījums atklāj, ka dažas no populārākajām tūristu vietām Eiropā iet roku rokā arī ar karstākajiem kabatzagļu punktiem, ziņo "Euronews". Tas nozīmē – kamēr baudi skatu, nenovērs uzmanību no vērtīgajām mantām, un vislabāk, ja tās noglabā zagļiem visnepieejamākās somas daļās.

Atvaļinājumā gribas bezrūpīgi izbaudīt katru sekundi, taču jāatceras, ka ne visiem ir tikpat labi un nesavtīgi nodomi, kā tev. Apvienotās Karalistes ceļojumu apdrošināšanas kompānijas "QuoteZone" veiktais pētījums liecina, ka daudzi Eiropas populārākie galamērķi tīk arī kabatzagļiem. Pētnieki analizēja apmeklētāju atsauksmēs pieminētās kabatzādzības katras Eiropas valsts piecos populārākajos tūrisma objektos.

Pirmajā vietā ar kabatzādzībām ierindojās Itālija, bet tai seko Francija un Spānija. Kopumā pētījumā tika atklāts, ka uz vienu miljonu Lielbritānijas apmeklētāju, kas devušies uz Itālijas populārākajiem tūrisma objektiem, tiek pieminētas 478 kabatzādzības.

Lai arī Itālijā ir daudz galamērķu, kuri pūļiem piesaista tūristus visu gadu, tika konstatēts, ka tieši Romā ir vislielākā iespēja nokļūt kabatzagļu nagos. Īpaši Trevi strūklakas rajonā.18. gadsimta arhitektūras šedevrs stundas laikā piesaista ap 1000 apmeklētāju, un tūristi gada laikā tā ūdenī iemet aptuveni 1 000 000 eiro. Tomēr, kamēr centi tiek sviesti strūklakā, jāatceras piesargāt arī to, kas atrodas makā.

Arī Romas senais Kolizejs un Panteons ir atzīti par īpaši karstiem kabatzagļu punktiem. Ārpus Mūžīgās pilsētas kabatzagļiem tīk arī iespaidīgā Milānas katedrāle jeb Milānas Doms (Duomo di Milano) un Florences muzejs "Gallerie Degli Uffizi", kas ir viens no senākajiem mākslas muzejiem.

Arī Francija ir nemainīgs tūristu iemīļots galamērķis Eiropā, un tieši Parīzē savas vērtslietas un maks jāpieskata īpaši rūpīgi. Pilsētā ir otrs lielākais kabatzādzību pieminēšanas skaits visā Eiropā – 251 gadījums uz miljons apmeklētājiem. Pasaulslavenais Eifeļa tornis un citi populārākie apskates objekti, piemēra, Parīzes Dievmātes katedrāle, Orsē mākslas muzejs un Luvra, kā arī Triumfa arka atzītas par riskantākajām zādzību vietām tūristiem.

Šovasar Parīze kļūs īpaši rosīga, jo tajā norisināsies 2024. gada vasaras olimpiskās spēles. Ja arī tu plāno apciemot Parīzi šovasar, pārdomā, kā pasargāsi savas personīgās mantas.

Tālāk seko Spānija un Vācija, kurās kabatzādzību skaits ir vienlīdzīgi slikts: tika konstatēti 111 zādzību gadījumi uz miljons apmeklētājiem. Barselona ir bēdīgi slavena ar zādzībām, tādēļ nav diez ko liels brīnums, ka tieši vienā no Eiropas rosīgākajām gājēju ielām – Las Ramblas – notiek visvairāk kabatzādzību. Tāpat jāuzmanās, ja esi nonācis ārkārtīgi skaistās baznīcas "Basílica de la Sagrada Familia" tuvumā. Ārpus Barselonas, zagļu karstākie punkti ir arī "Plaza Mayor" skvērs un Prado Nacionālais mākslas muzejs Madridē, kā arī Alhambras pils Granadā, Andalūzijā.

Foto: Shutterstock

Savukārt Vācijā kabatzagļi iecienījuši uzturēties pie Brandenburgas vārtiem Berlīnē. 18. gadsimta piemineklis pazīstams kā viens no ikoniskākajiem pilsētā, tieši tādēļ tūristi tur ir vienmēr. Tāpat jābūt uzmanīgiem, atrodoties Reihstāga ēkas tuvumā, kā arī pie Austrumaidas galerijas un Holokausta memoriāla. Ārpus valsts galvaspilsētas, kabatzagļi iecienījuši arī "Marienplatz" centrālo laukumu Minhenē.

Pēc Spānijas un Vācijas seko Nīderlande, un šajā valstī kabatzagļi tūristu nevērību īpaši izmanto Amsterdamā. Amsterdamas slavenais Sarkano lukturu rajons ir viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem visā Nīderlandē, un tieši šeit arī visvairāk tiek aptīrītas kabatas. Tāpat jāuzmanās, apmeklējot Annas Frankas muzeju, Vondelparku, mākslas muzeju Rijksmuzejs un Vinsenta van Goga muzeju.

Lai ceļojumā nenonāktu zagļu veiklajās rokās, dārgus juvelierizstrādājumus un citas vērtslietas vislabāk atstāt viesnīcas seifā, saglabāt modrību un visu vērtīgo ielikt somā ar rāvējslēdzējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!