Foto: DELFI
18. janvārī Vecrīgā aizvadīts Rīgas ielu ēdiena izzināšanai veltīts festivāls "Riga Street Food Festival". Pasākums apmeklētājiem varēja baudīt un vērtēt 16 populāru Rīgas restorānu šefpavāru sniegumu. Šoreiz gastronomiskos piedzīvojumus uz ielām papildināja arī ielu mākslas performances.

"Riga Street Food Festival" ir kļuvis par apmeklētāju iecienītu un gaidītu janvāra tradīciju. Šo notikumu novērtējuši gan pašmāju, gan starptautiskie konkursi, tostarp "Best Event Awards World", kas 2018. gadā festivālu atzina par trešo labāko publisko pasākumu pasaulē. Šogad notikums tika veidots kā ielu mākslas performance, atspoguļojot cilvēkus, kuri ik dienu veido pilsētas ritmu, tēlu un kopējo sajūtu.

Festivāla apmeklētājus priecēja 16 restorāni "Aqua Luna", "Centrālais Gastro tirgus", "Čarlstons", "Entresol", "Ferma", "Garage", "Hercogs", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Koya", "Osta", "OZO restorāns", "Stage 22", "Steiku haoss", "St. Petrus", "Tinto" un "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā". Šefpavāri pameta siltās restorānu telpas, lai uz Kaļķu/Vaļņu ielas pagatavotu savu interpretāciju par Latvijas ielu ēdienu, dodot iespēju izbaudīt jaunus garšu piedzīvojumus.

Šefpavāru piedāvājumā varēja nogaršot dambriedi pitas maizē ar Latgales
salātiem, sinepju krēmu un žāvētu augļu-ķirbja čatniju, grilētu foreles
fileju ar vītinātām bietēm un ķimeņu-jogurta mērci, liellopa gaļas
burgeru ar sutinātiem kāpostiem, gruboto ar dārzeņu sautējumu un
garšaugu humusu, iesala brilē krēmu un daudzus citus ēdienus.

Lūk, foto ieskats festivāla norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!