Katrai interešu grupai ir savs "redzēt un mirt" – populārākais ir par ceļojumu uz Parīzi, rokenrola fani cenšas nokļūt Greislendā pie Elvisa Preslija kapa vai Perlašēza kapsētā pie Džimija Morisona, kultūras cienītāji – "Globe" teātrī Londonā vai Milānas "La Scala", sporta fani – uz Kristapa Porziņģa spēli NBA. Arī vīnmīļiem ir savas noteikti realizējamās lietas.

Izmēģināt visu labāko, ko sniedz vīna pasaule, nav iespējams, tam arī ar trim dzīvēm būs par maz. Tāpēc vīna eksperti un pazinēji šo situāciju atvieglo, iesakot dažus izcilākos vai interesantākos eksemplārus, ko vismaz reizi mūžā vajadzētu nobaudīt ikvienam. No vienkāršāka "komplekta", tā teikt, "parastam" vīna cienītājiem līdz ekskluzīviem un ļoti retiem eksemplāriem īsteniem vīna pazinējiem ar ilgu pieredzi šajā lietā un, kas nav mazsvarīgi, plašām finansiālajām iespējām...

Tiem, kas meklē jaunus iespaidus


Iesaka Jānis Kaļķis, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents

Itālijā tiek gatavoti ļoti, ļoti daudzi ievērības cienīgi vīni. "Barolo", "Chianti", "Franchiacorta", "Primitivo" un vēl, un vēl, un vēl... Vēl vairāk ir mazāk zināmu, bet nebūt ne sliktāku vīnu. Tādēļ es kā vīnzinis vienmēr gribu ieteikt cilvēkiem kaut ko mazāk pazīstamu, lai varētu uzzināt ko jaunu no garšu skatpunkta. Tādēļ mani "Top 5", ko noteikti pagaršot no itāļu vīna plašā klāsta ir šie:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!