Pazīstamais pavārs Edgars Sanders izdevis savu pirmo grāmatu “Augu valsts ēdieni”, kas atver durvis uz plašo augu valsts ēdienu pasauli – krāsainu, interesantu, dažādu un radošu. Grāmatā apkopots ap 100 pārbaudītu un arī citu novērtētu recepšu, starp kurām ir gan vieglas uzkodas un sātīgi pamatēdieni, gan kārdinoši deserti un viegli pagatavojamas piedevas dažādām maltītēm, "Tasty" uzzināja izdevniecībā "Tapt".

Ar šo grāmatu autors vēlējies parādīt, kā ikviens var bagātināt ikdienas un svētku maltīti, papildinot to ar dažādiem augu valsts ēdieniem, un padarīt gatavošanu mājās interesantāku, pēc iespējas vienkāršāku un vieglāku, nezaudējot ēdienu kvalitāti un garšu.

"Ar augu valsts ēdienkarti man ir ļoti ciešas attiecības jau vairāku gadu garumā, tāpēc esmu pārliecinājies gan par to, ka augu valsts ēdiens var būt garšīgs, sātīgs un interesants, gan to, ka tas ir nebeidzami dažāds. Es pats nepārtraukti atklāju arvien jaunu garšu pasauli, tāpēc man ir nepārvarama vēlme iepazīstināt arī citus ar saviem atklājumiem. Tāpēc šī grāmata ir gan pierādījums visam iepriekš teiktajam, gan arī manas pieredzes apkopojums," skaidro autors.

Šajā grāmatā ir ēdieni, ko ikviens var pagatavot mājās. Edgars Sanders saka, ka šeit ieraudzīsiet augu valsts ēdienu no viņa skatu punkta. "Daži ēdieni ir ļoti vienkārši, daži sarežģītāki – es nešķiroju, ēdiens ir ēdiens neatkarīgi no sarežģītības pakāpes. Galu galā, viss ir relatīvs, vienam recepte būs viegli atkārtojama, citam var šķist neiespējama. Galvenais, lai ēdiens ir garšīgs un saprotams," skaidro Sanders.

"Jums vairs nebūs stundām ilgi jādomā un jāmeklē, kā pagatavot sātīgu augu valsts ēdienu, jo šajā grāmatā ir viss nepieciešamais. Pirmie soļi augu valsts mērču gatavošanā, idejas, ko darīt ar sojas produktiem, vai neikdienišķas dārzeņu pagatavošanas metodes. Šeit jūs ieraudzīsiet, cik augu valsts patiesībā ir plaša un cik daudz garšīgu un sātīgu ēdienu slēpjas tajā. Šeit ir receptes, kuras ne tikai garšo pašam pavāram, bet tās ir novērtējuši gan restorāna viesi, gan ģimenes locekļi un draugi," norāda izdevniecības "Tapt" vadītāja Liene Vilnīte.

Varbūt kāds, lasot un izmantojot šo grāmatu, tiks iedvesmots un, iespējams, nebaidīsies vairs iekļaut augu valsts uzturu savā ēdienkartē. Varbūt kādam kāds virtuves knifs atvieglos darbu virtuvē vai palīdzēs izveidot garšīgāku un interesantāku vegānisko ēdienu klāstu.

Edgars Sanders ir pavārs, kurš ar augu valsts kulināriju nodarbojas pēdējos sešus gadus. Strādājis vairākos restorānos, tai skaitā restorānā "Jāņoga" Cēsīs. Edgars Sanders ir arī viens no " Rimi gardēžu" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!