Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, piektdien, 14. oktobrī, pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" aicina uz tradicionālo pārtikas paku komplektēšanas akciju, kurā piedalīsies 48 "Rimi" veikali Rīgā un visos Latvijas reģionos. Šogad akcija ir īpaši aktuāla: ņemot vērā kritisko ekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē, šajā rudens sezonā tiek prognozēts līdz pat 25% pieprasījuma kāpums pēc pārtikas pakām.

Akcijas dienā, laikā no pulksten 11 līdz 19, ikviens pircējs līdz ar saviem ikdienas pirkumiem ir aicināts piepildīt arī pārtikas pakas, tādējādi palīdzot nodrošināt ikdienas maltīti cilvēkiem, kuriem ir grūtības to paveikt pašu spēkiem. Pārtikas pakās jāievieto produkti ar ilgu derīguma termiņu: dažādi graudaugi (rīsi, griķi, manna, auzu pārslas, prosa, putraimi, grūbas), pākšaugi (pupas, lēcas, zirņi) milti un miltu izstrādājumi, makaroni, gaļa, zivju, dārzeņu un augļu konservi, eļļa, cukurs, medus, tēja, kafija, garšvielas, gardumi bērniem – šokolāde, cepumi, žāvēti augļi un rieksti.

"Gaidāmā ziema un lielais dzīves sadārdzinājums liek pārskatīt savus paradumus ikvienam. Diemžēl daļai Latvijas iedzīvotāju, kas nonākuši finansiālās grūtībās, nav iespējas kaut ko ietaupīt vai uzkrāt, tāpēc viņiem būs ļoti nepieciešama līdzcilvēku palīdzība. Kopumā lēšam, ka vairākiem simtiem Latvijas ģimeņu "Pārtikas bankas" pārtikas pakas ir, iespējams, vienīgā iztika," atklāj "Pārtikas bankas" vadītāja Agita Kraukle.

Šobrīd visā Latvijā darbojas 37 "Pārtikas bankas" atbalsta punkti, kas ik mēnesi palīdz vismaz 6500 cilvēku – to vidū ir gan ģimenes ar bērniem, gan seniori, kā arī personas ar invaliditāti un viņu tuvinieki.

"Kā ilggadējais "Paēdušai Latvijai" sadarbības partneris un atbalstītājs ne tikai aicinām katru mūsu pircēju iesaistīties pārtikas paku piepildīšanā, bet arī esam uzsākuši ziedošanas kampaņu "Pārtikas bankas" darbības stiprināšanai. Ik mēnesi "Rimi" ziedo vairāk nekā 20 tonnu pārtikas, nodrošinot palīdzību trūkumcietējiem visā Latvijā, un jau tagad lielveikali varētu ziedot būtiski vairāk, tomēr pārtikas paku izplatīšanu ierobežo "Pārtikas bankas" tehniskā kapacitāte. Neatliekamās vajadzības ceram nodrošināt kopīgiem spēkiem akcijā 14. oktobrī, bet ilgstošāku atbalstu ar mūsu pircēju iesaisti – līdz novembra beigām," saka Juris Šleiers, "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs, līdz 21. novembrim aicinot ziedot "Pārtikas bankas" darbības paplašināšanai pie "Rimi" kasēm, "Rimi" e-veikalā vai paedusailatvijai.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!