Foto: Freepik
Kāpēc tiek slēgti labākie restorāni? Kas vainīgs pie cenu kāpuma? Ko gaidīt rudenī un ziemā? Vai ir cerības uz cenu pazemināšanos? Cik pelna pavāri un oficianti? Un labie? Kas ir mūsu kaimiņu, lietuviešu un igauņu, noslēpums? Ko nozare gaida no jaunās valdības? Podkāsta "Nelabojamais optimists" autore Olga Petrova uzaicināja uz raidījumu Latvijas Restorānu biedrības (LRB) prezidentu Jāni Jenzi un "Lido" valdes priekšsēdētāju Ritu Auziņu.

Olgas Petrovas podkāstā "Nelabojamais optimists" ("Отчаянный оптимист") tiek stāstīts par to, kā izdzīvot pasaulē, kurā viss ir dārgs. Varoņi dalās pieredzē, bet eksperti – vērtīgos padomos.

Pilnu podkāsta "Nelabojamais optimists" 26. sērijas ierakstu var noklausīties šeit.

Podkāstu var noklausīties Spotify, Apple Podcasts un YouTube.

"Ja gribi "ekšenu", nāc strādāt mūsu nozarē, katru dienu būs tev "ekšens"," saka Rita Auziņa. "Un katru dienu – mazas krīzes, bet reizēm – arī lielas," piebilst Jānis Jenzis. Turklāt ne viens, ne otrs nenokar degunu – nākotnē skatās ar smaidu, kā pienākas cilvēkiem no apkalpojošās sfēras.

Sabiedriskās ēdināšanas biznesam šodien neklājas viegli – vispirms kovids, pēc tam ekonomiskā krīze, kas saistīta ar karu Ukrainā, un arī vasara bija lietaina. Rīgā viens pēc otra tika slēgti dārgie restorāni. "Vincents", "Čarlstons" un "Monterosso", kurš vispirms paziņoja par likvidāciju, bet pēc tam pēc klientu lūguma nolēma ar to nogaidīt. Daudziem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem ir uzkrājušies lieli nodokļu parādi, nozarē ir arī milzīgs viesmīļu trūkums. Priekšā ir rudens un ziema, kad atgriezīsies rēķini par apkuri.

Kas notiks ar restorāniem un kafejnīcām? Kādas cenas mūs gaida nākotnē? Vai Latvija nepārvērtīsies par "fāstfūda" zemi?

Kāpēc viss ir tik dārgs?


Ja ieejam populārāko ēdienu piegādes uzņēmumu lietotnēs, minimālā pasūtījuma summa no "Lido" ir 17 eiro. Vēl nesen tie bija 9 eiro. Kas notiek?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!