Foto: Kadrs no video

Neparasts skats aizvadītajā nedēļas nogalē pavērās Saolorenco de Bairu iedzīvotājiem Portugāles ziemeļos – pa ciematiņa ielām plūda asinssarkana vīna upe, vēsta ārzemju mediji.

Neparastā skata iemesls ir avārija, kas ļāva ielās izplūst apmēram 2,2 miljoniem litru vīna. Tuvējā “Destilaria Levira” vīna darītavā uzsprāga divas cisternas, un vīna straume aizplūda pa ciemata ielām.

Vietējā pašvaldība ir satraukta arī par iespējamo ekoloģisko katastrofu, jo daļa šķidruma ieplūda tuvējā upē, tomēr lielāko daļu vīna glābējiem izdevās novirzīt uz tuvējiem laukiem, raksta izdevums “Jornal Diário de Aveiro”.

Vīna darītava ir atvainojusies vietējiem iedzīvotājiem un sola visu satīrīt un salabot, kā arī segt visus zaudējumus, kādi radušies avārijas rezultātā. Iemesls, kāpēc vīna cisternas uzsprāga, tiek skaidrots.

"Mēs uzņemamies pilnu atbildību par izmaksām, kas saistītas ar tīrīšanu un bojājumu novēršanu, un darīsim to nekavējoties," teikts vīna darītavas paziņojumā. "Mēs esam apņēmušies šo situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk."

Par cietušajiem netiek ziņots, bet ir mājas, kurās vīns nokļuvis pagrabos un var radīt bojājumus.

Saolorenco de Bairu ir neliels ciemats ar apmēram 2000 iedzīvotājiem, tas atrodas 225 kilometrus uz ziemeļiem no Portugāles galvaspilsētas Lisabonas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!