Foto: Carleigh Bodrug - plantyou/TikTok

Tā kā gaisa temperatūra ārā pazeminās, pašsaprotami, ka nav vairs noskaņojuma pusdienās gatavot aukstus ēdienus, kā piemēram, salātus vai sviestmaizes. Vēlme ir pēc kaut kā tāda, kas var sasildīt! Un, re, risinājums – "TikTok" modē ir ātri pagatavojamā zupa burziņā. Pie tēmtura #soupinajar parādās vairāk nekā 10 miljoni atsauču.

Ko tad šis triks jeb "hack" sola? Tas sola garšīgu, lētu un viegli pārvietojamu zupu, kas, starp citu, tiek pagatavota pavisam ātri, ne tā kā pierasts ar zupām – stundām ilgi stāvot pie plīts. Un, lai nejauktu šo zupu ar roltona tipa zupiņām, sociālo tīklu kulināri sola, ka šis ir labāks un veselīgāks veids, jo tiek uzņemtas gan olbaltumvielas, gan šķiedrvielas, kas mums ikdienā ir tik ļoti nepieciešamas. Vairāki lietotāji šim trendam saskatījuši līdzību ar populāro salātu pagatavošanu burciņā.

@plantyou mason jar soup IB: @nutritionbykylie #soup #souprecipe #soupseason #fallrecipes ♬ Unholy - Sam Smith & Kim Petras

Viss, kas jādara, saskaņā ar video sacīto, ir jānodrošinās ar zupas sastāvdaļām. Vienā no populārākajām receptēm tiek lietots vistas buljons, sojas mērce, čili pārslas, rīsu nūdeles, olbaltumvielas (piemēram, vārīta ola vai vārīta vista, vai tofu) un dārzeņi (piemēram, rīvēti burkāni, saldēti zirņi un kukurūza), kā arī neaizmirstot par garšaugiem – pētersīļiem. Un sezama sēklām, kas ir lielisks, pilnvērtīgs tauku avots. Sastāvdaļas jāsagatavo sev vēlamajā izmērā, jāievieto stikla masona burciņā, jāielej tajā verdošs ūdens un kārtīgi jāsakrata, lai sastāvdaļas samiksētos.

Tikai atceries – ja zupas burkas glabā saldētavā vai ledusskapī, nelej tajā verdošu ūdeni, tiklīdz tās izņem no aukstuma. Karsts ūdens var izraisīt termisko šoku, kad straujas temperatūras izmaiņas izraisa objekta – šajā gadījumā burkas – saplīšanu.

Ja nav piekļuves kastam ūdenim, piepildi burku ar aukstu ūdeni un ievieto mikroviļņu krāsnī (mikroviļņu krāsnī ievieto siltu burku, pretējā gadījumā tā uzsprāgs) uz 2 minūtēm un 30 sekundēm, līdz tas viss, kā sola "TikTok" kulināri, it kā "izvārītos". Tad zupu var baudīt pa tiešo no burciņas vai arī ieliet bļodiņā. Kā nu kuram labāk patīk!

Nelieli noteikumi attiecībā uz sastāvdaļām: pirmkārt, izvēlētajām sastāvdaļām ir liela nozīmē, ja nevēlies baudīt cietus, neizvārījušos gabalus. Tā, piemēram, nūdeles ir jāizvēlas ātri pagatavojamās. Savukārt dārzeņi – tādi, kam nav nepieciešama ilga sautēšana. Ir tikai dažas minūtes laika, līdz verdošais ūdens atdzisīs, tāpēc jāizvēlas ātri pagatavojamas sastāvdaļas, piemēram, saldēta kukurūza, sasmalcināts kāposts, zirnīši vai sagriezti šampinjoni. Bet, ja zupā vēlies arī iekļaut burkānus vai saldos kartupeļus, tos sasmalcini, sagriez vai sarīvē pavisam maziņus, lai tie ātri spētu sasniegt vēlamo mīkstumu.

@nutritionbykylie Replying to @gothidol Part 3 of the mason jar noodle series! This time with my FAVORITE mason jar noodle broth (truly the best one that I've ever made so far) #mealprep #easylunch #masonjarnoodles ♬ original sound - Kylie, MS, RD, LDN

Izmēģini arī tu! Iespējams, tu šo ātri pagatavojamo zupu pievienosi savai ziemas maltīšu gatavošanas kolekcijai un ar nepacietību gaidīsi "TikTok" paradāmies vēl jaunas šīs zupas variācijas. Apskatot šos video krustu šķērsu, atklājām, ka šobrīd lielā trendā ir miso pastas, šampinjonu un lociņu zupa, kas šai maltītei piešķir umami garšu. Šīs zupas burciņas, protams, ir bezgalīgi pielāgojamas, tāpēc nebaidies pievienot savas iecienītākās sastāvdaļas!

Tomēr, ja tevi neuzrunā šis gatavošanas veids, vari izmēģināt zemāk pievienotās "Tasty.lv" ātri pagatavojamās rāmen zupas vai roltonus. Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!