Fоtо: DELFI
23. novembrī pulksten 17.30 vēsturiski romantiskajā restorānā "Pullman Riga Old Town" jau septīto reizi vienkopus pulcēsies Latvijas labākie vīndari, lai piedāvātu vērienīgu Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skati, vēsta pasākuma rīkotāji.

Kā norāda Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs, pasākumā būs iespēja tikties ar 14 vīndariem un degustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Pasākumā plānotas dažādas izklaides, tostarp aklā degustācija un balsošana par labāko skates vīnu!

Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skatē piedāvātie augļu, vīnogu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairākiem vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā. Vairums vīna skates dalībnieku ir arī apvienojušies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības projektā "Latvijas vīna tūre", kas kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Šeit ir iespēja arī tuvāk uzzināt par katru vīna skates dalībnieku.

Šogad vīna skatē piedalīsies: "Tērvetes vīni", "Mazburkas", "Lubānas vīnotava", vīna darītava "MAA.studija", "Durbes veltes"; Kaimiņmuižas vīna darītava, Aizputes vīna darītava, Līgatnes vīna darītava, "Cremon" vīna darītava, "Kužums winery", "Mazsālijas", "Zilver" dzērienu darītava, Tēviņkalna vīna darītava, Spilves vīna darītava.

"Organizējot šo pasākumu, mēs kā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība vēlamies ne tikai popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, bet arī salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti un informēt patērētāju par labāko no mums piedāvājumā esošiem vīniem. Tas, ka šī skate notiks jau septīto gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to ar lepnumu jau nodēvēt par mūsu tradīciju!" gaidot šī gada skati, aicina Ričards Ivanovs.

Ieejas kartes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena – 25 eiro. Ieejas karšu skaits ir ierobežots. Ieeja no 18 gadiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !