Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka tieši brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize, īpaši tad, ja vēlies zaudēt svaru. Tiesa, paši nemanot, bieži pieļaujam kļūdas, kas šo ēdienreizi padara diētai kaitīgu, un tās apkopojis arī portāls "Women's Health".

Glāze sulas vai glāze cukura?

Ja vēlies brokastis papildināt ar augļiem, atsakies no mākslīgajām sulām, kurās ir liels daudzums cukura, bet ēdos tos svaigā veidā vai pagatavo svaigi spiestu sulu pati! Tā uzņemsi krietni vairāk vērtīgo uzturvielu un vitamīnu, nekaitējot arī svaram.

Cik liela ir tava pārslu bļoda?

Izvēloties veselīgos brokastu pārslu maisījumus, pārliecinies, ka vienas porcijas vietā neapēd uzreiz trīs, pati to nezinot! Šai sakarā noderīgi būs virtuves svari, kas ļaus nomērīt precīzu maltītes porciju.

Bulciņas, bulciņas

Bulciņas un kruasāni, ēsti reizi nedēļā, draudus diētai neradīs, bet, ja tos ēd brokastīs ik dienas, uzmanies! Viena bulciņa ar sieru vai kruasāns ar šķiņķi ir pielīdzināms piecām līdz septiņām maizes šķēlēm kaloriju skaita ziņā.

Jogurts taču ir veselīgs?!

Vairums jogurtu satur daudz cukura un neveselīgu garšas pastiprinātāju. To vietā ēd bezpiedevu jogurtu vai lakto, papildinot to ar augļiem pēc savas izvēles!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!