Foto: Shutterstock
Reti kad veikalos iespējams iegādāties nogatavojušos mīkstus avokado. Visbiežāk tie ir cieti un ēšanai vēl nederīgi. Labi, ja avokado vari nest mājās un pacietīgi gaidīt, kad tas kļūs mīksts un krēmīgs. Bet ko darīt, ja vēlies šo veselīgo ogu baudīt pēc iespējas drīzāk?

Atbilde ir vienkārša: avokado ir jātur blakus banāniem. Izrādās, banāni satur etilēnu - hormonu, kas veicina augļu nogatavošanās procesus. Ja ieliksi cietu avokado papīra maisiņā kopā ar gatavu banānu, vari gaidīt, ka tas drīz kļūs derīgs ēšanai.

Līdzīgs daudzums etilēna ir atrodams arī ābolos - līdz ar to maisiņā banāna vietā vari izmantot arī gatavu pašu dārza labumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!