Foto: Shutterstock
Katram saldētavas krājumos noteikti ir kāds gaļas gabals, kurš var lieti noderēt reizēs, kad slinkums doties uz veikalu vai maciņā līdz algai palikuši vien pāris eiro. Kaut liekas, ka gaļas atkausēšana ir vienkāršāka par vienkāršu, tā nebūt nav. Uzzini, kā rīkoties, lai atkausējot saldētu gaļu, zudumā ietu pēc iespējas mazāk sulas un citu vērtīgu vielu.

Ja gaļa paredzēta vārīšanai

Gaļu sagriez mazākos gabaliņos un vēl sasalušu liec katliņā. Tādējādi gaļa labāk izvārīsies, nezaudējot vērtīgās vielas

Ja gaļa paredzēta cepšanai

Šinī gadījumā gaļa noteikti ir jāatkausē, jo cept sasaldētas gaļas šķēles verdošā eļļā vai citā taukvielā nav prāta darbs - šādi rīkojoties tu riskē gūt apdegumus.

Noskalotu saldētas gaļas gabalu liec bļodiņā un ļauj tam pilnībā atkust ledusskapī vai istabas temperatūrā. Ņem vērā, jo lēnāk gaļa atkusīs, jo mazāk sulas tā zaudēs.

Kad gaļa atkususi, sadali to vajadzīgā lieluma gabalos un cep vai sautē. bet sulu, kas izdalījusies, gaļai atkūstot, nelej ārā - to vari izmantot mērces pagatavošanai.

Kā rīkoties nav ieteicams

Sasalušu gaļu nekad nevajag atkausēt, liekot to aukstā vai silta ūdenī. Šāda rīcība veicinās mikrobu vairošanos un līdz ar to arī strauju gaļas bojāšanos. Ja reiz gaļa ir bijusi atkausēta, izmanto to nekavējoties, nekādā gadījumā nemēģinot sasaldēt atkāroti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!