![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e2428bf0-7950-11ed-897a-13fb8138e94f.jpg?w=576&h=313)
Kā izvēlēties ingveru?
Jau veikalā jāpievērš uzmanīgi jānovērtē, vai ingvers ir gana svaigs. Tā miziņai ir jābūt gludai un stingrai. Paņemot rokā, tev ir jāsajūt ingvera saknes svars – ja tā šķiet pārāk viegla vai izskatās krunkaina, iespējams, ingvers ir sažuvis, tādēļ labāk šoreiz atstāj to veikala plauktā.
Kā uzglabāt ingveru?
Ir dzirdētas dažādas metodes, kā ingveru ilgāk saglabāt svaigu. Vieni to iesaka ielikt burkā un pārliet ar degvīnu, citi samitrinātā papīra dvielī ietītu ingvera sakni uzglabā ledusskapī. Jāteic, ka šīs metodes, protams, ir iedarbīgas, bet ir kāds paņēmiens, kas ļaus ingveru saglabāt svaigu vēl ilgāk.
Proti, nemizotu ingvera sakni ievieto vairākkārt aiztaisāmā plastmasas maisiņā, no kura pirms aizvēršanas maksimāli izspied gaisu. Ja ingveram ir nogriezts gals, griezuma vietu pirms ievietošanas maisiņā rūpīgi nosusini ar papīra dvieli. Šādi iepakotu ingveru varēsi ilgstoši uzglabāt ledusskapja dārzeņu un augļu nodalījumā.
Cepeškrāsnī ceptas cūkas ribiņas saldskābā mērcē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a3abaf40-5e91-11ed-b85e-b5d37c4d678a.jpg?w=876)
Cūkas ribiņu recepti saldskābā mērcē iesaka portāla "Cālis" lietotājs Rakaris.
Vistas zupa Taizemes gaumē ar kariju, mango un koriandru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/88e53370-6017-11ed-b772-4b204728b766.jpg?w=876)
Bezgala aromātiska un sātīga zupa, kuras bagātīgo garšu buķeti maigāku padara kokosriekstu piens. Improvizē ar sastāvdaļām, jo zupa ir viegli pielāgojama teju katra ledusskapja saturam.
Smiltsērkšķu un medus dzēriens ar ingveru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b5887780-6016-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Veselīgu dzēriena recepti iesaka šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/c7a98d20-6019-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Ziedkāposti Singapūras gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e57a0080-5e86-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Ziedkāposti Singapūras gaumē garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pieliekot vien nedaudz pūles, ar mājās gatavotu ēdienu var radīt restorāna sajūtu!
Mājās marinēts ingvers
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/a9b01030-5e86-11ed-a692-39fc1e8dddd0.jpg?w=876)
Ingvers jāmarinē pašiem, jo "to, ko tirgo veikalos, var saukt vienīgi par izejvielu ķengāšanu," pārliecināts Tasty.lv lasītājs HC, kurš piedāvā savu ingvera marinēšanas recepti.
Sildošā burkānu biezeņzupa ar ingveru
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/f069cbc0-5e85-11ed-a0dc-d90c7176e3f2.jpg?w=876)
Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!
Ingvera tēja
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/63cf9310-5e86-11ed-bfd2-292ab5dfe0c4.jpg?w=876)
Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!
Vistas cepetis ar ingveru un kariju
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/d0845790-63e8-11ed-a8ae-3f118dce0946.jpg?w=876)
Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.
Kimči - marinēti kāposti korejiešu gaumē
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/806fc4b0-794b-11ed-a86a-c93f95387e96.jpg?w=876)
Kimči ir pikanti marinēti dārzeņi, kuri Korejā ir tik populāri, ka tos pasniedz katrā ēdienreizē. Marinēti kaposti ir viena no popolārakajām kimči versijām.
Mājās gatavota ingvera limonāde
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/53a3ae00-5e94-11ed-9bff-a35492d3c971.jpg?w=876)
Atspirdzinoša, turklāt ļoti veselīga ingvera limonādes recepte.
Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6a599ca0-6019-11ed-a3ea-d528c58b6832.jpg?w=876)
Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Saldskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums – saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili – asumu, bet grauzdētas sezama sēklas – pārsteiguma momentu.