Foto: Shutterstock
Kam gan tā nav gadījies, nolemj izcept kaut ko garšīgu, iekur cepeškrāsni, lai sildās, iemēra miltus, cukuru un pēkšņi atklājas, ka sviests ir ciets kā akmens. Bet tas ir vajadzīgs mīksts, istabas temperatūrā. Ko darīt?

Likt visu malā un gaidīt līdz sviests atlaižas? Tikmēr jau būs pārgājis darba prieks. Kausēt bļodiņā? Kausēts sviests kūkas vai kēksiņu mīklai nederēs. Sildīt mikroviļņos? Tik un tā kusīs un būs kā kausēts. Vislabākais risinājums ir paņemt rupjo rīvi un cieto sviestu sarīvēt. Sviesta skaidas ātri uzņems telpas siltumu, īpaši, ja bļodu noliks karstās cepeškrāsns tuvumā. Jau pēc 10 – 15 minūtēm sviestu varēs iestrādāt mīklā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!