Foto: Shutterstock

Pesto var būt ļoti dažāds, gan graudaināks, gan krēmīgāks un nav pareizāks vai nepareizāks pesto. Tomēr to gatavojot, reizēm ir ļoti svarīgi, lai tam būtu krēmīga un gluda tekstūra. Kā to panākt? Savā pieredzē portālā www.thekitchn.com dalās itāļu pavārs.

Pirms pesto gatavošanas blendera trauku un nazi uz dažām minūtēm ieliek saldētavā. Auksts blendera trauks uzturēs pesto maksimāli zaļu.

Vispirms blenderī samaļ baltās, gaišās sastāvdaļas - ķiploku, parmezāna sieru, ciedru riekstus - tikai pēc tam pievieno baziliku un sāli. Blenderēšanas laikā pamazām pievieno olīveļļu.

Blenderējot pesto, jāizmanto pulsa režīms, citādi baziliks var palikt pārāk tumšs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!