Foto: Shutterstock

Granātāboli ir ļoti garda piedeva pie dažādiem salātiem, gaļas ēdieniem un desertiem. Klasisks sāļo ēdienu savienojums ir pīles gaļa ar granātāboliem. Mazās, saldskābās sēkliņas lieliski saderas arī ar pikantām ceptām garnelēm un cietajiem sieriem. Bet, kā saprast, skatoties uz šo augli veikalā, vai tas ir ideāli piemērots izvēlētajai receptei?

Granātāboliem ir dažādas šķirnes: ar izteiktākiem, cietākiem kauliņiem un sīkākiem, mīkstākiem kauliņiem. Granātāboli ar mīkstajām sēkliņām ir nedaudz dārgāki, bet ne vienmēr. Tomēr tas ir tā vērts, lai salātiem pievienotu granātābolus ar mīkstām, pienainām sēkliņām, kas viegli sakožas.

Tirgū ļoti bieži mēdz rakstīt - granātāboli bez sēklām. Šie augļi, protams, ir ar sēklām, bet tās ir smalkas un mīkstas. Turklāt ikvienam vajadzētu arī zināt, ka veselīga ir ne tikai augļa sarkanā sula, bet arī tā kauliņi.

Lai varētu atšķirt šos granātābolus ar mīkstajām sēkliņām, uzmanīgi jāapskata auglis. Tā mizas krāsa ir viegli raibumota. Augli aptaustot, ir jūtami nelieli zirnīši, graudainums. Un vēl viena pazīme - granātāboliem ar smalkām sēkliņām ir bieza miza.

Tomēr būtu jāuzsver, ka ikviens granātābols satur ļoti daudz vērtīgu vielu un vitamīnu mūsu veselībai, vai nu tā sēkliņas ir lielākas vai mazākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!